Тези бисквити с шоколад и фъстъчено масло имат 8 грама протеин на порция

Тези бисквити с шоколад и фъстъчено масло имат 8 грама протеин на порция
Canva

Тези бисквитки получават повече протеини от яйца, фъстъчено масло и брашно от спелта – вид пшенично брашно, което е с по-високо съдържание на протеини и фибри от универсалното брашно и малко по-малко плътно от класическото пълнозърнесто брашно. С какао на прах и шоколадови парченца, тези бисквитки осигуряват перфектния баланс на ядки и шоколад с малко допълнително количество протеини.

Добри ли са протеиновите бисквитки?

Тези бисквитки със сигурност могат да допринесат за крайния ви хранителен баланс! Спелтата е древно зърно, а брашното му е пълнозърнесто, предлагащо всички предимства на пълнозърнестите храни – включително фибри, витамини, минерали и антиоксиданти. Тези бисквитки също предлагат добър тласък на протеини. Комбинацията от протеини и пълнозърнести храни означава, че е по-малко вероятно тези бисквитки да повишат нивата на кръвната захар толкова, колкото повечето други бисквитки.

Тази рецепта вегетарианска ли е?

Да, стига да ядете яйца и млечни продукти, тази рецепта се вписва чудесно във вегетарианския начин на живот.

Какво е брашно от спелта? Има ли заместител?

Брашното от спелта се прави от спелта, вид зърнена култура, свързана с пшеницата. Има мек, леко сладък орехов вкус. Ако не можете да намерите брашно от спелта, можете да използвате пълнозърнесто брашно като заместител.

Мога ли да сменя друго ядково масло?

Да, можеш! Препоръчваме да използвате ядково масло, приготвено само с ядки и сол (или без сол).

Мога ли да направя протеинови бисквити с шоколад и фъстъчено масло?

Абсолютно! Можете да изпечете бисквитките предварително и да ги съхранявате в херметически затворен съд на стайна температура до 3 дни.

Съставки

3/4 чаша универсално брашно

3/4 чаша брашно от спелта

1/4 чаша какао на прах

3/4 чаена лъжичка сода бикарбонат

1/4 чаена лъжичка сол

1/2 чаша кафява захар

5 супени лъжици несолено масло 

2 големи яйца

3/4 чаша гладко натурално фъстъчено масло

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

1/2 чаша чипс от черен шоколад

Упътвания
  1. Поставете стелажите на фурната в горната третина и долната третина; загрейте предварително до 190°С. Постелете 2 големи тави за печене с хартия за печене.

  2. Разбийте универсалното брашно, брашното от спелта, какаото, содата за хляб и солта заедно в средна купа. Разбийте кафявата захар и маслото в голяма купа с електрически миксер на средна скорост до леко по-светъл цвят, около 3 минути. Добавете яйце, по 1 наведнъж, като разбивате, докато се комбинират, около 30 секунди на яйце. Добавете фъстъченото масло и ванилията; разбийте, докато се комбинират, като спирате, за да изстържете страните, ако е необходимо, около 30 секунди.

  3. Намалете скоростта на миксера до ниска. Постепенно разбийте брашнената смес, докато се комбинира, около 30 секунди. Добавете шоколадовия чипс, докато се разпредели равномерно.

  4. Оформете тестото на 24 топки (около 1 1/2 супени лъжици всяка); подредете на 5 см едно от друго върху подготвените листове за печене. Притиснете леко върховете, за да се изравнят.

  5. Печете, докато покафенеят и ръбовете се стегнат, 10 до 12 минути. Оставете да изстине върху тавите за 5 минути. Прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно, около 30 минути.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay