Мирише ли ви на есен? Тя обикновено ухае на печена тиква, канлеа и орехи. Вижте как да приготвите този ароматен чийзкейк с пюре от тиква и много канела!
Необходими продукти:
Блат
1 1/2 ч.ч. ситно натрошени бисквити
2 с.л. пудра захар
5 с.л. масло, разтопено
Крем
1 ч.ч. готварска сметана
2 блокчета крема сирене
400 г сварена тиква, направена на пюре
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. чист екстракт от ванилия
1 ч.л. цейлонска канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/4 ч.л. сол
Топинг
Бита сметана
Натрошени ядки
Начин на приготвяне:
В средна купа смесете натрошените бисквити, захарта и разтопеното масло, докато сместа заприлича на мокър пясък. Изсипете във форма с диаметър от 20 см с отделящо се дъно и разпределете на равномерен слой.
В средно голяма купа разбийте сметаната до твърди върхове. В голяма купа разбийте крема сиренето, докато стане леко и пухкаво. Добавете тиквеното пюре и разбийте. Прибавете пудрата захар и разбийте отново. Добавете ванилия, канела, индийско орехче и сол и разбъркайте.
Добавете разбитата сметана и разбъркайте. Изсипете сместа върху кората и изгладете горната част с шпатула. Охладете, докато стегне, за поне 4 часа и до една нощ. Сервирайте с бита сметана и натрошени ядки.
0 | 0 |