Тиквен чийзкейк без печене

Тиквен чийзкейк без печене

Мирише ли ви на есен? Тя обикновено ухае на печена тиква, канлеа и орехи. Вижте как да приготвите този ароматен чийзкейк с пюре от тиква и много канела!

Необходими продукти:

Блат

1 1/2 ч.ч. ситно натрошени бисквити

2 с.л. пудра захар

5 с.л. масло, разтопено

Крем

1 ч.ч. готварска сметана

2 блокчета крема сирене

400 г сварена тиква, направена на пюре

1 ч.ч. пудра захар

1 ч.л. чист екстракт от ванилия

1 ч.л. цейлонска канела

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/4 ч.л. сол

Топинг

Бита сметана

Натрошени ядки

Начин на приготвяне:

В средна купа смесете натрошените бисквити, захарта и разтопеното масло, докато сместа заприлича на мокър пясък. Изсипете във форма с диаметър от 20 см с отделящо се дъно и разпределете на равномерен слой.

В средно голяма купа разбийте сметаната до твърди върхове. В голяма купа разбийте крема сиренето, докато стане леко и пухкаво. Добавете тиквеното пюре и разбийте. Прибавете пудрата захар и разбийте отново. Добавете ванилия, канела, индийско орехче и сол и разбъркайте.

Добавете разбитата сметана и разбъркайте. Изсипете сместа върху кората и изгладете горната част с шпатула. Охладете, докато стегне, за поне 4 часа и до една нощ. Сервирайте с бита сметана и натрошени ядки.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay