Този чийзкейк без печене има зашеметяващ топинг от къпини, което кара барчетата да приличат повече на произведения на изкуството, отколкото на десерт. Чийзкейкът е пухкав и има кремообразна текстура. Може да не използвате целия топинг от къпини, но го запазете. След това можете да сервирате барчетата с допълнителния сос, за да имат по-силен вкус и аромат.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
За блата:
1 пакет обикновени бисквити
5 с.л. масло
1/4 ч. захар
За крема:
1 ч. течна сметана
1 ч. пудра захар
200 грама крема сирене
1/4 ч. високомаслено кисело мляко
1 ч.л. ванилия
За топинга от къпини:
1 1/2 чаша къпини
1/2 чаша захар
7-8 с.л. вода
сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Сложете къпините, заедно с лимоновия сок, на котлона, в дълбок тиган или малка тенджера. Оставете да къкри, като натрошавате къпините с вилица, докато всички къпини се натрошат и сместа започне да се сгъстява. Това ще отнеме около 8 минути.
Прецедете сместа през ситна мрежеста цедка в купа. Оставете да изстине.
Направете блата: Натрошете бисквитите, така че да станат на ситни трохи. Комбинирайте ги със захарта и разтопеното масло. Разбъркайте, докато сместа започне да изглежда като мокър пясък.
Сложете хартия за печене в правоъгълна тавичка. Изсипете трохите и притиснете към дъното.
Разбийте сметаната и половината пудра захар с миксер. В друга купа разбийте сметаната и крема сиренето с останалата пудра захар. Добавете киселото мляко, ванилията и щипка сол. Добавете разбитата сметана постепенно, за да не загубите обема на сместа.
Изсипете крема върху готовия блат и загладете с шпатула. Поръсете с малко от топинга и украсете, като правите различни форми с помощта на клечка за зъби.
Сложете в хладилника за поне 4 часа, след което нарежете на малки квадратчета.
Сервирайте с още топинг.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |