7 истини, които всяка тийнейджърка трябва да чуе от майка си

7 истини, които всяка тийнейджърка трябва да чуе от майка си

Доказано е, че връзката между майка и дъщеря е най-силната от всички! Що се отнася до децата й, всяка майка е способна да чете между редовете и да знае какво се случва в главата на нейното дете. Именно поради тази причина, по време на пубертета децата започват да търсят независимост и да отблъскват родителите си. Тийнейджърството е наистина тежък период и по някаква причина момичетата го изживяват по-тежко.

За да минат възможно най-леко тези няколко години, трябва да бъдете абсолютно честни с детето си. Децата не го осъзнават, но наистина се нуждаят от вас, за да преминат през пубертета.

Подбрахме 7 неща, които всяка тийнейджърка трябва да чуе от майка си. На пръв поглед звучат грубо, но пак повтаряме, че най-важното е да бъдете откровени с децата през този период.

1. "След няколко години ще трябва да напуснеш този дом"

Изнасянето на детето от вкъщи е много тежък момент за родителите, но трябва да се случи. За да стане човек независим и да се научи да се справя сам с живота, трябва да спре да живее с родителите си на 18 до 20-годишна възраст. Ако задържите детето си вкъщи, при вас, може самите вие да се чувствате по-добре, но ще му съсипете живота. Всеки тийнейджър трябва да бъде наясно, че след няколко години ще трябва да се изнесе от вкъщи и да поеме живота си в ръце. Колкото по-рано осъзнае това, толкова по-добре.

2. "Приказките са лъжа"

Когато става дума за любов и връзки, трябва да подхождате много внимателно с тийнейджърките. Те гледат романтични филми, четат романтични романи и си изграждат една много нереална представа за любовта и връзките. Никоя майка не иска момиченцето й да бъде с разбито сърце, така че е добре да обясните на своето момиче, че светът на любовта е жесток и нещата обикновено не са като в приказките.

3. "Не ми дължиш нищо"

Вие сте дали живот на това дете, но то не ви дължи нищо. Обяснете на детето си, че всичко, което прави в живота си, трябва да го прави за себе си, а не заради вас. Обяснете й, че не бива да учи, заради вас или да работи престижна работа, заради вас. Обяснете й, че всяко действие има своите последствия и че трябва да поема отговорности.

4. "Не вярвай на никого, дори на мен"

"Мама знае най-добре" не винаги е съвсем вярно. Вашето дете е различен човек от вас и има различни нужди, желания и начин на мислене. Научете детето си, че трябва винаги да слуша себе си, а не околните. Колкото и да ви е трудно, научете я, че не бива да слуша дори вас, в някои ситуации.

5. "Плановете ти ще се провалят в 9 от 10 ситуации"

Нещата не винаги се случват така, както сте ги планирали. Вие знаете това много добре и е важно да научите и децата си на това. Научете детето си, че трябва да рискува, без да се страхува и го подгответе, че често плановете ще се провалят и нещата ще се променят. В противен случай ще бъде много разочарована, когато започне да се сблъсква с реалния живот на възрастен.

6. "Не можеш да угодиш на всички"

Научете вашето момиче, че ако се опитва да угоди на всички, ще получи само едно нещо- разочарование. Обяснете й, че когато е прекалено добра с всички, ще започнат да я приемат за даденост.

7. "Винаги ще бъда до теб, но не разчитай на мен"

Всяка майка е готова на абсолютно всичко за детето си. Винаги е готова да помогне и сърцето й се къса, когато детето й страда, но не учете детето си да разчита на вас за всичко. Така няма да се научи да поема отговорности.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay