7 новогодишни решения за нови майки

Ето какво да промените през 2017г.

7 новогодишни решения за нови майки

Мисленето на новогодишни решения може да бъде натоварващо и отчайващо. Колкото повече решения взимаме, толкова по-вероятно е да не ги изпълним. Като нови майки, сега е точният момент да направите равносметка и да решите кои са нещата, които ще направят живота ви по-пълноценен през предстоящата година. Ще ви предложим 7 промени, които със сигурност бихте искали да направите.

1.       Четете поне една книга на месец

Освен всички други ползи от книгите, те ще ви помагат да се отпускате и да заспивате по-лесно. Прекарвайте по-малко време пред компютъра и четете повече книги. Може да четете книги, които са съставени от кратки разкази или да четете по една глава от книгата всяка вечер.

2.       Медитирайте

Ако мисълта за медитацията ви тревожи, ние сме тук за вас. И това вероятно означава, че това е най-подходящото решение за вас. Медитацията намалява стреса и подпомага съня. Отделяйте по около 10 минути на ден за медитация, дори има приложения, които ще ви помогнат.

3.       Възродете романтиката

Това ще бъде забавно. Ако имате чувството, че връзката ви остава на заден план и романтиката бавно изчезва, след появата на бебето, трябва незабавно да направите нещо по въпроса. Организирайте си романтични срещи, отидете на кино или театър или си направете специална вечер вкъщи.

4.       Започнете да тренирате

Вероятно още имате излишни килограми от бременността и не можете да се храните особено здравословно покрай бебето. Време е да промените начина си на живот, трябва отново да влезете във форма. Ако нямате време да ходите на фитнес, тренирайте вкъщи.

5.       Правете повече снимки

Децата растат много бързо, така че запечатвайте всеки момент от детството на мъника. След време много ще се радвате на тези спомени

6.       Бъдете по-социални

Повечето майки са толкова отдадени на родителството, че оставят всичко друго на заден план. Бъдете по-социални. Отделяйте няколко вечери в месеца на приятелите си. Излизайте, забавлявайте си и най-вече общувайте. Срещайте се с други майки, запишете се на някакви курсове и т.н

7.       Грижете се за себе си

Толкова сте заети с грижите за бебето, че напълно забравяте да се грижите за себе си. Правете нещо специално за себе си например веднъж в месеца. Глезете се с маникюри, масажи и други неща специално за вас. Заслужавате го! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay