Как да облечете бебето днес?

Как да облечете бебето днес?
unsplash

Твърде горещо. Прекалено студено. Малките деца са доста чувствителни към външната температура, тъй като телата им не са сподобни да регулират вътрешната температура толкова добре, колкото при възрастните.

Според Американската академия по педиатрия "Поради уникалната си физиология децата са по-податливи на температурни крайности и техните ефекти върху здравето."

Поради тази причина има някои екстремни условия, когато не е безопасно за вашето бебе да прекарва време навън: При екстремни горещини са възможни дехидратация, умора и главоболие. При много ниски температури хипотермията е по-голяма заплаха за малките деца, отколкото за възрастните.

Добрата новина? Това важи само за наистина екстремни условия. През повечето време просто трябва да знаете как да облечете бебето. Една от най-сложните задачи на всяка майка по света, целогодишно, е да определи с какво да облече бебето, така че да не му бъде нито твърде горещо, нито твърде студено. 

Общото правило е, че вашето бебе трябва да бъде облечено с още един слой дрехи, отколкото вие, за да се чувства комфортно. Например, ако вие сте с блуза с дълъг ръкав и ви е добре, вашето бебе вероятно трябва да има боди с дълъг ръкав плюс леко яке отгоре.

Въпреки че това правило звучи логично, понякога ни е трудно да изберем дори собственото си облекло, така че да не ни е нито твърде топло, нито твърде студено, така че не е особено сигурно, че ще се справим добре с обличането на бебето. 

Най-сигурният подход е да облечете бебето така, както смятате, че е подходящо, но освен това да вземете както по-леки, така и по-дебели дрехи, в случай, че не сте подбрали подходящи дрехи преди да излезете. 

Ако все пак имате затруднения, можете да се водите по следната таблица: 

Как да облечете бебето днес?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay