Майка, която кърми 5-годишния си син, обяснява защо това трябва да е нормална практика

Кърмата се нарича "течно злато" заради всички хранителни вещества, които носи на кърмачето. Лорън Маклауд, 29-годишна майка от Австралия, вярва в ползите за здравето от кърменето и всъщност все още кърми 5-годишното си дете.

Майка, която кърми 5-годишния си син, обяснява защо това трябва да е нормална практикаLauren McLeod

Тя обаче получава много критики от хора, които смятат за недопустимо да се кърмят по-големи деца. Но Маклауд защитава действията си и обяснява защо обществото трябва да премахне тази негативна стигма.

Лорън Маклауд е майка на 2 деца и работи като дула

Майка, която кърми 5-годишния си син, обяснява защо това трябва да е нормална практикаLauren McLeod

Маклауд станала майка за първи път на Боуи през 2017 г. След това ражда второто си дете, Тайгърлили, през 2020 г. Тя кърми и двете си деца от раждането им. Във видео тя споделя: "Никога не съм мислила за хранене с шише. Не защото имам нещо против, нямам. Това просто работеше за нас и беше лесно."

Маклауд също работи като дула, като е обучен професионалист, който предоставя експертни насоки и подкрепа на хора, които преживяват раждане, спонтанни аборти и други събития, свързани с репродуктивното здраве.

Тя вярва, че кърмата повишава имунитета и не се колебае да споделя своето "течно злато" с нуждаещите се – като например новороденото дете на нейна приятелка. "Беше малко странно да храня бебе, което не беше мое, но не по лош начин. Чувствах се толкова естествено и беше наистина хубаво да помогна на моя приятелка, тъй като бебето беше само на 8 месеца", казва тя.

"Никога не съм си представяла, че все още ще го кърмя на 5, но ето ни тук."

Майка, която кърми 5-годишния си син, обяснява защо това трябва да е нормална практикаLauren McLeod

Както Маклауд, така и нейният съпруг Андерс Маклауд били кърмени от майките си до около 2-годишна възраст и това бил първоначалният план на Лорън Маклауд с нейните деца. "Мислехме, че Боуи ще се самоотбие до този момент, но това не се случи. Сега е на 5 и суче само преди лягане, няколко пъти седмично."

Когато Тигърлили се появила в живота им, Маклауд започнала да поставя граници с Боуи и се опитала да го кърми по-малко. В един момент тя казва, че се е почувствала съкрушена. "Имало е моменти, в които съм си мислила: "Просто не мога. Не мога да правя това повече. Трябва да спра", споделя Маклауд.

Като всяка майка и тя има своите лоши дни, но пояснява, че като цяло е доволна от случващото се. 

Някои хора онлайн не одобряват нейния метод и описват това, което прави, като "отвратително"

Майка, която кърми 5-годишния си син, обяснява защо това трябва да е нормална практикаLauren McLeod

Въпреки че никой не ѝ е казал директно нещо негативно, лице в лице, Маклауд получава много критики онлайн за това, че кърми детето си в предучилищна възраст. "Не е странно... напълно нормално е и ще продължа, докато не поискат да спрат", отговоря тя. Тя добавя, че дават на Боуи подходяща храна, заедно с млякото.

Маклауд казва, че се чувства малко тъжна само при мисълта за края, защото кърменето е огромна част от живота им. "Вярвам, че правим правилното нещо за нас. За нас е нещо красиво да се свързваме след дълъг ден." Освен това Маклауд вярва, че синът ѝ ще спре да суче, когато навърши 6 години.

Според Световната здравна организация (СЗО) кърменето е един от най-добрите начини за осигуряване на здравето и оцеляването на детето. Институциите препоръчват кърмене от първия час на раждането и в идеалния случай през първите 6 месеца. Бебетата също трябва да се кърмят толкова често, колкото им е необходимо. По отношение на възрастовата граница уебсайтът на СЗО показва, че кърменето може да продължи дори след първите 2 години.

Маклауд споделя в социалните мрежи, за да помогне за нормализиране на кърменето след ранна детска възраст

Майка, която кърми 5-годишния си син, обяснява защо това трябва да е нормална практикаLauren McLeod

Лорън казва, че повечето от съобщенията, които получава, всъщност са подкрепящи. Много хора също я питат за нейния опит с тандемното хранене и логистиката на това. "Много от негативните мнения, които хората имат за кърменето, често се основават на културни пристрастия и липса на информираност по темата, което е част от причината да споделя моята история – да помогна на хората да разберат, че кърменето е нещо съвсем нормално."

Тя също иска да достигне до други родители, които преминават през нещо подобно. "Всичко, което правят, е напълно нормално и естествено. Просто голяма част от това модерно западно общество е поставило стигма около себе си."

Майка, която кърми 5-годишния си син, обяснява защо това трябва да е нормална практикаLauren McLeod

Вие какво мислите за кърменето на децата след 2-годишна възраст?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay