Смъртоносен предмет, който никога не трябва да слагате на бебето си преди сън

Смъртоносен предмет, който никога не трябва да слагате на бебето си преди сън
Pexels

Слагането на бебето в леглото може да бъде доста емоционален процес за много родители. Но има и друга страна на тази процедура: родителите трябва да помислят два пъти, преди да изберат с какво ще облекат децата в леглото. Специалистите предупреждават за дребните детайли, които могат да пропуснат, докато приспиват децата си и много родители са благодарни за предупреждението.

Грешка, която може да доведе до фатални последици

Специалистите предупреждават родителите да не правят съществена грешка, когато слагат децата си в леглото, тъй като това може да бъде фатално.

Ако бебето носи качулка или шапка, когато родителят го слага да спи, това може да има фатални странични ефекти, според CPR Kids.

Специалистите обясняват: "Поддържането на главата и лицето на вашето бебе непокрити по време на сън намалява риска от внезапна и неочаквана смърт, включително синдром на внезапна детска смърт (SIDS).

Синдром на внезапна детска смърт, известен също като "смърт в детско креватче", се случва, когато абсолютно здраво бебе умре по необяснима причина. Но за щастие това се случва рядко.

Някои допълнителни препоръки 

Най-значимият риск от SIDS възниква през първите 6 месеца от живота на новороденото и е най-висок, когато бебето спи. Освен избягването на шапки, качулки и бонета, родителите се съветват да следват и някои други препоръки.

Родителите винаги трябва да поставят бебетата да спят по гръб. Също така не бива да слагате бебето да спи във вашето лего. Всякакви предмети, които могат да покрият главата на бебето или да причинят прегряване, трябва да бъдат далече от бебешката кошара.

Краката на бебето трябва да докосват края на кошницата или количката, а одеялото да не е пъхнато по-високо от раменете.

Родителите също се съветват да спят в една стая с новороденото си, за да намалят риска от SIDS. Въпреки това, родителите не трябва да спят в едно легло с децата си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay