Татковците са по-внимателни към дъщерите, твърди проучване

Татковците са по-внимателни към дъщерите, твърди проучване

Бащите са едни от най-важните хора в света. Те се грижат за децата си, отглеждат ги и все повече се превръщат в родители, които остават вкъщи. Но се оказва, че обръщат повече внимание на дъщерите си, а поведението и мозъкът им са под влиянието на пола на децата им.

Ще ви разкажем какво означава това и как може да повлияе на бъдещето на детето. Едно проучване дава неочаквани резултати от взаимодействието на татковците с децата и ви каним да се задълбочите в темата, заедно с нас.

Татковците са по-внимателни към дъщерите, твърди проучване

В проучването са участвали 52 бащи на синове или дъщери на възраст 1-2 години. Изследователите разгледали как татковците взаимодействат с децата си и правят магнитен резонанс на мозъците им. Те открили, че полът на детето има пряк ефект върху това как ще изглежда връзката с бащата.

Прекарване на време с татко

На първо място, бащите на дъщери пеят и свирят повече с тях, отколкото със синовете си, докато бащите на синове са по-ангажирани в груба и силна игра, като подхвърляне, борене и гъделичкане. 

Татковците са по-внимателни към дъщерите, твърди проучване

Отговор на бащите към емоциите

Бащите имат по-силна реакция на щастливите лица на дъщерите си. Но бащите на синове реагирали повече на техните неутрални изражения на лицето. Това може да означава, че мъжете с дъщери се радват да виждат щастливите лица на децата си повече от тези със синове.

Татко говори

Бащите дори говорят по различен начин с децата си. Със синовете си татковците използват по-груб език. Но с дъщерите си те говорят повече за тялото и емоциите и използват аналитичен език. Подобна комуникация може да доведе до недоволство, свързано с тялото при момичетата, както и да им донесе академичен успех.

Татковците са по-внимателни към дъщерите, твърди проучване

Внимание от татко

И не на последно място, бащите са по-ангажирани и по-отзивчиви към дъщерите, отколкото към синовете. Освен това обръщат повече внимание на момичетата и тяхната тъга. Това може да помогне на момичетата да развият по-добра съпричастност, но момчетата могат да станат емоционално затворени възрастни.

Любовта е отговорът

Както можете да видите, тези на пръв поглед малки подробности и действия могат да окажат огромно влияние върху бъдещия живот на детето. Разбира се, всеки родител избира начина за отглеждане на детето си. Но си струва да се помни, че полът не е всичко и любовта е много по-важна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay