10 начина да отслабнете без диета

Възможно е

10 начина да отслабнете без диета

Да, възможно е да свалите килограми, без да се подлагате на гладуване или пък да следите постоянно какво ядете, колко калории приемате и т.н.Отслабването може да бъде и приятно, стига да знае как! А ние знаем и ще ви кажем и нас вас.

 

Трябва да ядете в праивлния момент

Всичко зависи от часа, в който се събуждате. На закуска хапнете нещо мазно, което ще ви даде енергия. След 4-6 часа хапнете обяд, който е богат на протеини. След около 5 часа след обяда можете да хапнете някой плод. Вечерта яжте, само ако сте гладни, и то нещо леко.

 

Отделете време да ядете нормално

Дори да сте претоварени, винаги отделяйте достатъчно време за хапване. Никога не яжте набързо и на крак! Отделете си поне 20 минути, настанете се удобно, обградете се от приятна компания или ако предпочитате сами, и се хранете бавно, като усещате вкуса на всяка хапка.

 

Как да се справим с похапването между две ядения?

Това е враг номер 1 на отслабването! Ако ви е много трудно да не хапвате нещо между две основни ядения, то заложете на ароматен чай или плод, които ще залъжат глада ви.

 

Заместете калоричните храни с по-малко калоричния им вариант

Например изключете белия хляб и на негово място яжте пълнозърнест или лимецов, вместо свинско или говеждо, хапвайте пилешко месо. Ако ви се похапват пица или спагети, няма никакъв проблем, вече навсякъде предлагат тези тестени изделия в пълнозърнест вариант.

 

Тайната на отслабването без диета е храненето да остане удоволствие

Не се измъчвайте за две изядени бисквити или парче шоколад. Помнете, вие не сте на диета, просто водите един нов, по-добър живот. Ето защо след това можете да отидете да потичате, във фитнеса или да правите някакъв друг спорт. Не бива да прекалявате с тъпченето, но и в никакъв случай не бива да се измъчвате , че сте хапнали нещо, което ви се е ядяло.

 

Дайте предимство на домашно приготвените храни

Това е важно поради две причини. Първо, готвейки сами за себе си, можете да определеите дозата, качеството на продуктите и да направите нещо, което ви се яде в един по-здравословен вариант. Също така приготвянето на храната ни помага да не я виждаме като източник на излишни килограми, а като източник на енергия.

 

Растенията поамагат

Листатата от гинкобилоба са чудесни за справяне с целулита.

Семената от копър се използват заради благоприятния им ефект върху храносмилането. Те помагат и срещу подуване на стомаха.

 

Повече сън

Колкото по-малко спите, толкова по-големи проблеми с теглото ще имате.

 

Контролирайте емоциите си

Стресът, гнева, страхът, тревожността.. всички тези наши емоции ни подтикват да ядем повече.

 

И не забравяйте да се движите

Колкото и правилно да се храните, да сте ограничили емоциите и да спите достатъчно, ако не се движите, ефектът все няма да идва.

Ако искате стегнати крака, заложете на карането на колело. Ако искате стегнато дупе, заложете на водна аеробика. Ако искате да оформите раменете си, плуването е за вас.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay