Яйцата са идеалният пример за това, как природен продукт е в състояние да се грижи за красотата на хората. Те помагат за вътрешната ни красота, като се грижат за сърцата ни, както и за външният ни вид, като заздравяват нашата коса.
Яйцата придобиха лоша репутация преди време поради страховете от покачване на холестерола, но изследване, поместено в British Medical Journal, доказва, че умерената консумация на яйца не може да предизвика сърдечно заболяване или инсулт.
Ето пет причини, поради които яйцата се вписват добре във всяка диета за красиво тяло:
В името на бебето
Яйцата са задължителни за всички бременни жени. Защо? Тъй като са пълни с холин, който има съществено значение за развитието на мозъка на растящите бебета. Добавянето на холин към диетата на бременната се свързва с по-малък риск от психични разстройства при бебето, както и намаляване на риска за синдрома на Даун и деменция.
И на отслабването
Хапването на закуска, богата на протеини, намалява чувството за глад по-късно през деня, според проучване от 2013 г. Високото качество на протеина в яйцата помага за по-голямата ситост през целия ден. Така че, ако се опитвате да смъкнете няколко килограма и просто не можете да се отървете от апетита си за чипс или сладкиши след 19:00, трябва по-рано през деня да отделите време за похапване на няколко яйца.
За добри рефлекси
Проучване от 2014 установява, че тирозинът, аминокиселина в яйцата, помага на хората при вземането на бързи и първосигнални решения. Изследователите отбелязват, че ефектът на тирозина може да помогне в ситуации като шофирането, където мигновената реакция може да предотврати инцидент.
Намаляване на риска от рак
Антиоксидантите в яйцата могат да помогнат за намаляване на риска от рак, както и от сърдечно-съдови заболявания. Това са двама от най-големите убийци в световен мащаб. Въпреки че варенето намалява количеството на антиоксидантите наполовина, все пак яйцата остават с високо съдържание на полезни вещества.
Понижаване на кръвното налягане
Протеинът в яйцата може да помогне за намаляване на кръвното налягане. С намаляването на риска от високо кръвно налягане се намалява и рискът от сърдечно-съдови заболявания.
Имайте предвид, че не бива да ограничавате консумацията на яйца само до закуската. Запасете се с твърдо сварени яйца и ги използвайте в моментите, в които енергията ви намалява. Яйцата са чудесен източник на енергия.
И да не забравите другите елементи на пълноценната диета, включваща плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и рибни продукти.
За още съвети на тема "Хранене" станете част от Jenite.bg във Facebook!
13 | 0 |