6-те най-подходящи млечни продукта за кето диетата

6-те най-подходящи млечни продукта за кето диетата

Кето диетата напоследък бие всички рекорди по популярност сред режимите на хранене. Дори да не я спазвате и да нямате такова намерение, вероятно знаете основната идея на кето режима- високо съдържание на мазнини, умерено съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати.

При тези условия, на пръв поглед изглежда, че можете да изядете цялото сирене, масло и сметана на света. Но ако сте от почитателите на млечните продукти, първо прочетете дали млечните продукти са подходящи за кето диетата и кои 6 млечни продукта са най-подходящи за хората, които следват кето режима на хранене:

И така, можете ли да консумирате млечни продукти, докато спазвате кето диета?

И да, и не. Малко е сложно, както и всичко останало в наши дни.

Някои млечни продукти всъщност са чудесни източници на протеини, мазнини, калий и калций и пасват много добре на кето диетата. Но пък този режим на хранене е доста строг по отношение на някои други млечни продукти и това се дължи на следното: млечни продукти = захар,  захар= въглехидрати.

Млечните продукти всъщност съдържат захар. Захарта идва под формата на лактоза, след това лактозата се разгражда до глюкоза, която е захарта, която тялото ви използва, за да ви "извади" от кетозата.

Един бърз поглед върху хранителните стойности на млечните продукти може да ви помогне да определите кои млечни продукти са подходящи и кои не. Например млечните продукти с по-високо съдържание на въглехидрати като сладолед и подсладено мляко имат по-високо съдържание на захар в сравнение с продукти като сирене или обикновено мляко.

Кои млечни продукти не бива да консумирате?

Тук въпросът се свежда до количеството на добавената захар. Някои подсладени кисели млека например могат да имат до 40 грама въглехидрати на порция, така че е добре да ги избягвате.

Що се отнася до сирената, трябва да бъдете "изискани". Избирайте по-дълго отлежали сирена, като чедър, например, и по-нискомаслени, като обезмаслена рикота.

Най-общо казано, избягвайте сладолед, подсладени кисели млека, ароматизирани пресни млека и меки сирена.

Ами ако не обичате млечни продукти, можете ли да спазвате кето диетата без да консумирате млечни продукти?

Абсолютно! Просто трябва да знаете кои заместители са подходящи. Можете да консумирате бадемово мляко и всички останали растителни млека, но отново трябва да бъдете внимателни с добавената захар.

Важно е обаче да си набавяте витамините и минералите, които са ви необходими. Например, можете да си набавяте калций чрез тофу, къдраво зеле и обогатено бадемово мляко, а калий чрез авокадо, спанак, сьомга и едамаме. И да не забравяме най-важното нещо- мазнините: ядки, авокадо, семена и растителни масла.

Да се върнем на млечните продукти, ето 6-те най-подходящи за хората, които следват кето режима на хранене:

1. Масло

Маслото е чудесен източник на мазнини в кето диетата. Това е така, защото има нула въглехидрати и около 11 грама мазнини на една супена лъжица. Ако искате да включите маслото в своята диета, купувайте висококачествено масло, което е богато на омега-3 мастни киселини - основна, здравословна мазнина за вашето тяло и мозък.

2. Твърди сирена

Сиренето получава зелена светлина за кето диетата. Избирайте по-твърди сирена като пармезан, тъй като твърдите сирена обикновено имат по-малко въглехидрати от мекото сирене.

3. Меки сирена

Въпреки че, да, твърдите (и полутвърдите) сирена имат по-малко въглехидрати от мекото сирене, това не означава, че всички меки сирена са забранени.

Сиренето Бри например има по-малко от един грам въглехидрати за 30 грама. Маскарпонето също е добър вариант, защото обогатява вкуса на ястията, без да добавя много въглехидрати.

4. Бита сметана

Млякото не е най-добрият вариант за кето диетата. Пълномасленото мляко има 12 грама въглехидрати на чаша, а нискомасленото или обезмасленото има още повече. Да не говорим за сладоледа, който има и добавена захар.

Сметаната от друга страна е напълно подходяща, тъй като има високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати.

Едно нещо, което е добре да имате предвид: това важи за сметана, която вие сами сте приготвили. Готовите бити сметани имат много добавена захар. Нужни са ви само течна сметана, миксер и няколко минути.

5. Крема сирене

Крема сиренето е друга храна, подходяща за кето ... стига да не прекалявате.

Но само с един грам въглехидрати за 30 грама, можете спокойно от време на време да си хапвате крема сирене.

6. Извара, заквасена сметана и кисело мляко

Тези три млечни продукта имат сходно съдържание на въглехидрати- около 11 грама въглехидрати на чаша. Стига да държите под контрол съдържанието на въглехидрати, можете спокойно да консумирате тези 3 вкусни продукта.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay