Ако опитвате да отслабнете, имате нужда от повече от това хранително вещество, а не по-малко

Ако опитвате да отслабнете, имате нужда от повече от това хранително вещество, а не по-малко

Ако от последната ви диета е минало известно време, може да се чувствате склонни да избягвате мазнините, за да намалите теглото си - но през последните години общественото мнение се е променило и "добрите" мазнини не се считат само за важна част от всяко хранене, а също и като ключ към отслабването. Това важи, ако не прекалявате, разбира се. 

Медицинският институт препоръчва от 20 до 35 процента от дневните ви калории да бъдат от мазнини. Здравословните мазнини включват полиненаситени и мононенаситени мастни киселини, казва Кристи Бризет, диетолог и президент на 80 Twenty Nutrition в Чикаго, които можете да си набавите от рибата, ядките, семената, авокадото и зехтина.

"Мазнината се усвоява по-бавно от другите хранителни вещества и прави храната по-засищаща и задоволителна, което прави придържането към вашата диета за отслабване по-лесно”, казва Кристи. "Изследванията показват, че хората имат проблеми с придържането към диета с ниско съдържание на мазнини, защото са прекалено гладни. Това обяснява защо средиземноморската диета е толкова задоволителна - тя включва здравословни мазнини."

Според Brigitte Zeitlin, MPH, регистриран диетолог и собственик на BZ Nutrition в Ню Йорк, консумирането на здравословни мазнини може да предотврати преяждането и прекаленото похапване, което ще намали излишните калории и ще ви помогне да отслабнете. "Включването на здравословни мазнини във всяко хранене и всяко междинно хранене е чудесен начин да постигнете целите си за отслабване", казва тя.


Кристи предлага да се ядат семена, включително лен, тиква, слънчоглед, чиа и коноп, защото ще получите допълнителна полза от фибрите, които може да ви помогнат да се чувствате сити и да губите тегло.

Яйцата се препоръчват, защото са богати на здрави мазнини, както и на висококачествен протеин.

"Много е важно да преценявате добре порциите на здравословните мазнини, тъй като те са по-високи на калории, отколкото белтъците, плодовете и зеленчуците.


Brigitte също така препоръчва да се използва зехтин като салатен дресинг или за готвене и добавяне на семена, като семена от коноп, към овесена каша, салати и супи. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay