Не ни се вярва! Диети с картофи

Сити и слаби

Не ни се вярва! Диети с картофи

От векове е спорът дали картофите са полезни или вредни, подходящи или напълно немислими, когато говорим за диети. Сякаш повече натежаваше последното схващане, но забравяме една малка подробност - картофите изоблилстват от полезни вещества, а когато режимът е основан на консумирането на един и същи тип и вид храна - няма как да не отслабнем.

 

Ето и малко информация за тази толкова скандална култура: картофите са богати на Витамин C, само 300 грама от тях задоволяват дневната нужда на тялото от витамина. Пресните картофи съдържат значително по- голямо количество витамини. 100 грама печени или варени картофи без допълнителни мазнини съдържат 80 калории. Това, всъщност, си е идеално за една добре балансирана диета - не пропускайте задължителния дневен прием на допълнителни вещества, нужни на организма - витамини, минерали, аминокиселини и др. За спорта е излишно да припомняме - той е онова нещо, което не носи никакви негативи, а е винаги, винаги полезно!

 

Примерно дневно меню:

Закуска: 250 мл мляко
Обяд: 300 грама варени, задушени или печени картофи, без мазнина + 50 гр. обезмаследно сирене
Вечеря: 200 грама задушени картофи + 150 грама варени на пара зеленчуци. 

Можете да заменяте прясното мляко с кисело, чиято масленост не трябва да бъде по-висока от 2%. Ако обичате да се храните по-обилно на вечеря, сменете количествените характеристики на обяда и вечерята, но задължително не забравяте да се движите и яжте мимум 3 часа преди да си легнете. Пийите по 2 л. вода на ден и за седмица с тази диета ще свалите не по-малко от 4 кг.

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay