Храните на сърцето ни

Има храни полезни за сърцето

Храните на сърцето ни

Има храни, които ни правят щастливи и карат сърцето ни да подскача от радост – като сладоледа, който хапваме в първия ден на лятото. От друга страна има храни, които наистина са полезни за сърцето, някои от които са:

 

Омега-3 мазнини: доказано редуцират акне и възпаления. Омега-3 мазнините се намират в сьомгата и орехите и ефективно редуцират риска от сърдечни заболявания и дори сърдечни удари. Ако хапвате само 1 порция храни съдържащи омега-3 мазнини на седмица, вие намалявате кръвното си налягане, повишавате имунитета и дори подобрявате артрита.

 

Храни с високо съдържание на фибри: плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни са еднопосочен билет към здравословна диета. Избирайки пълнозърнести пред бели рафинирани храни може да намалите холестерола си и да подобрите сърдечната си функция. Препоръчително е да приемате по 30 гр. фибри на ден, но да започнете бавно и внимателно като пиете много течности с повишаването приема на фибри, за да улесните храносмилането и да избегнете подуване на стомаха.

 

Овесена каша: една купа овесена каша сутрин ще ви зареди с омега-3 мастни киселини, фибри и калий.

 

Подправки: джинджифил, зелен чай, какао, лют червен пипер и канела не са просто вкусни. Те имат противовъзпалителни свойства и помагат за балансиране на кръвната захар.

 

Бобови растения: съдържат калций, омега-3 и много други съставки, които поддържат сърцето ви в много добра форма.

 

Соеви протеини: соята се съдържа в соеви ядки и тофу, които са популярни заради способността си да намаляват нивото на триглицеридите и риска от сърдечно-съдови заболявания. Соята е препоръчителна, защото е качествен протеин със съдържание на фибри, витамини и минерали.

 

Боровинки: този ярък и наситен на цвят плод е пълен с антиоксиданти, които засилват имунната система и поддържат организма през студените месеци. Редуцират риска от сърдечни заболявания и дори рак, а освен това са и вкусни.

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay