Религиозните мероприятия водят до затлъстяване

Ходиш на църква - ставаш пълен

Религиозните мероприятия водят до затлъстяване

Кога за последно сте ходили на църква? А знаехте ли, че освен че Свети Петър ще се отнесе гостоприемно с вас, когато му дойде времето, ако често се занимавате с религиозни активности може много да напълнеете?

 

Това поне твърдят учени, които са следвали 2 400 мъже и жени в Чикаго, Минеаполис, Бирмингам и Оукланд през последните 18 години, като са започнали с хора между 23 и 30 години. Нито един от хората в проучването не е бил с наднормено тегло, когато то е започнало. Накрая на изследването обаче, тези които са посещавали църковни събития и мероприятия редовно, през последната седмица, са били с 50% по-голям риск да станат с наднормено тегло, докато достигнат средна възраст.

 

Разбира се, учените няма съвсем ясна представа каква е връзката между църквата и теглото и защо съществува такава, но според един от тях, храната е огромен фактор. Те не са разглеждали подробно "менюто", но наблюденията са им, че по време на повечето църковни мероприятия хората ядат стандартни храни, които са богати на мазнини, калории и сол.

 

Но! По-рано, други изследователи пък, твърдят че хората, които редовно посещават светата обител, пушат по-малко и живеят по-дълго. 

 

Ние пък сме подозрителни и си мислим, че едни учени, тези от тази година са атеисти и не обичат църквата, пък другите са свещеници, дегизирани като учени!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay