Като хобитите

Цената на тази приказна къщичка: само 3000 паунда и 4 месеца забавен труд

Всеки, който поне веднъж е чувал за "Властелинът на пръстените", би очаквал от къщичка като тази да излезе Билбо Бегинс. Но не. Симпатичният дом не е построен от пътешественика Билбо, нито от племенника му Фродо, нито от който и да било дребничък хобит с космати ходила.

Причудливата постройка може да се види в Уелс, благодарение на въображението и труда на 33-годишния фотограф Саймън Дейл и съпругата му Джазмин Савил. Тя също се занимава с изкуство - писане и градинарство. Както може да се предположи, артистичните ангажименти не им носели кой знае какви доходи. Двойката решила да се премести в провинцията, но останала изумена от цените на ипотеките.

Като хобитите

"Тъкмо щяхме да си наемем къща, но срещнахме една дама, която си беше построила собствена - а беше на 62!" - разказва Джазмин. - "Тя ни каза, че трябва да опитаме." Съпругът ѝ допълва: "Да бъдеш собственият си архитект в движение е много забавно. Позволява ти да създадеш и да се наслаждаваш на нещо, което е част от теб и от земята."

След като решили да опитат късмета си като архитекти и строители, ентусиазираните съпрузи си устроили лагер в близост до мястото и известно време живели там с двете си деца Космо и Елси. Само си представете колко щастливи са били малчуганите пред перспективата да си имат дървена къщичка, покрита с торф!

Като хобитите

За построяването ѝ родителите им са използвали намерени материали втора ръка, а домът им спокойно може да се нарече "еко". Главата на работливото семейство изчислява, че за цялото приказно начинание са похарчени едва 3 000 паунда. За мястото не се е наложило да платят нищо, тъй като собственикът на тамошната гора имал нужда от хора, които да се грижат за нея.

И не само евтино - прекрасният дом, който грее от снимките, е построен и за изключително кратко време. Само 4 месеца. Помагали са бащата на Джазмин, приятели и известно количество случайни минувачи. Както виждате, резултатът е впечатляващ! От миналата година семейството си живее сговорно в уютната къщичка, а двамата родители са се посветили в изготвянето на строителни проекти. Това са снимки на новата им еко постройка, която все още не е завършена.

Като хобитите
Като хобитите

13 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.06.2012|17:10
Леле , каква прелест. И аз искам да живея в къща на хобитите от романа на Толкин. Снимките са също много показателни.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay