Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавеждане

Вижте какво повеляват световните мебелни изложения

Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавеждане

С пълна сила наближава сезонът на пролетните почиствания, ремонтите, преобзавеждането, разместването на мебели, пазаруването на свежи акценти в интериора, дори местенето в ново жилище. Затова е крайно време да съберем на едно място най-важните тенденции в интериорния дизайн за 2014.

1. Кралска кухня
Кухнята се превръща в бижуто на дома. Тя отдавна не изглежда като място за прислугата, но последните мебелни изложения я показват едва ли не като тронна зала. Красиви шкафове тежат на мястото си с цветовете на скъпоценни камъни. Най-актуалният метал е месингът – комбинацията между месинг и дърво е хит, и то не само в помещението за готвене.

Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавеждане
Все по-популярни стават и кухненските плотове с "драматичен ефект". Покритието им имитира малахит, ахат и други полускъпоценни камъни.

2. Бук във всякакви варианти
В Кралството на мебелите букът категорично е новопровъзгласения крал сред дървесните цветове. Независимо дали ще бъде светъл или тъмен, той е предпочитаният вариант за обзавеждането на хола и спалнята.

Особено актуална е комбинацията между дъб и класическо бяло - виждате я на снимката в началото на статията. Бялото обаче задължително трябва да бъде гланцирано и съчетано с LED осветление.  

Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавежданеХолна секция в сърцевиден бук oт хипермаркет за мебели и аксесоари Como
3. Стените са моряшко сини и тюркоазени
При актуалните решения за цвета на стените се забелязва обратната тенденция – преди светлите тонове бяха за предпочитане, а тази година на мода са тъмните, наситени, завладяващи погледа бои. Могат да бъдат дори черни, но най-хитови и доста по-интересни са стените в моряшко или тюркоазено синьо. Започнаха да се налагат още през 2013 и вече категорично взеха властта.

Поради способността си да се съчетава добре с всички останали бои, моряшкото синьо се смята за новият най-харесван неутрален цвят. Подходящо е за фон и на белите мебели - както вече казахме, те са особено актуално.

Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавеждане
Разбира се, ако предпочитате нещо по-пастелно, можете да изберете и светъл нюанс от синята гама. Изборът ви пак ще бъде в крак с модните интериорни повели.

Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавеждане
4. Жълтото е новото оранжево
Отдавна се смята, че в обзаведеното със стил пространство трябва да има поне един ярък цвят за акцент. Предпочитанията какъв трябва да бъде този цвят се менят. Доскоро оранжевото бе всеобщият любимец, но през 2014 окончателно ще отстъпи мястото си на също толкова веселото жълто.

Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавежданеМодерна ъглова гарнитура в цвят къри oт хипермаркет за мебели и аксесоари Como
5. Флоралните мотиви
Изглежда те никога няма да си отидат от мода, напротив – завръщането към винтидж стила ги направи още по-популярни. И все пак, трябва да си личи, че живеем в XXI век, а не в средата на XX! За да постигнете ефект в духа на "модерния винтидж", изберете дамаски с графично изрисувани цветя. Или комбинирайте класически флорални мотиви с актуалните геометрични форми на новото време. 

Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавеждане
6. Бар стол с характер
Като стана въпрос за винтидж и акценти в интериора, световните мебелни изложения очертаха още една много интересна тенденция. От известно време безспорен хит са необичайните столове с дъх на колониален стил, стиймпънк или "топъл индъстриъл". Сега тази тенденция се прехвърля и към бар столовете. Така че, ако разполагате с повдигнато място за хранене и питиета, потърсете интересни произведения на мебелното изкуство, в които да се влюбите от пръв поглед.

Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавежданеКолониален стол и бар стол в стиймпънк стил oт хипермаркет за мебели и аксесоари Como
Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавежданеСерия за обзавеждане на дома - естествено дърво от хипермаркет за мебели и аксесоари Como
Що се отнася до цялостния вид на дома или заведението, напоследък основното правило е едно: съчетавайте смело различни метали, платове (включително плетени материи), дървени материали и шарки. Демоде са помещенията, в които всички елементи си отиват едни с други по цвят и стил. Модерната атмосфера е сама по себе си уникална, еклектична и разчупена. 

Тенденции 2014: Цветове и акценти в модерното обзавеждане
Ако тази статия вие харесала и искате да продължаваме да следим заедно тенденциите в модерния интериорен дизайн, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

30 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 06.03.2014|17:34
Да особено тъмно синьо с лилаво много добре се съчетава.
11
Не е посочен 06.03.2014|17:29
Много хубави и интересни комбинации могат да се направят.
10
Не е посочен 05.03.2014|16:41
Прекрасни са .
9
Не е посочен 05.03.2014|16:34
Много свежо !
8
Не е посочен 05.03.2014|14:19
Не ми допада, лично аз харесвам по-изчистения и класически стил с превес на бялото.
7
Не е посочен 05.03.2014|11:13
Тази заигравка с цветовете изглежда супер ефектно, но не си ли дизайнер по-добре да не се заемаш.
6
Не е посочен 05.03.2014|08:03
Светлите цветове са ми любими.
5
Не е посочен 04.03.2014|17:11
Много красиви цветни акценти, но на мен са ми малко акстравагантни.
4
Не е посочен 04.03.2014|15:32
Всички комбинации са много хубави.,
3
Не е посочен 04.03.2014|13:49
модерното не винаги е за предпочитане, сякаш е по-добре нашето виждане пред модата.
2
Не е посочен 04.03.2014|13:15
Нещо не ме впечатлиха,особено кухните! О.О
1
Не е посочен 04.03.2014|09:33
Интересни интериорни предложения.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay