Тенденции в кухните през 2013

Дори и да не прекарвате много време вкъщи, домашният интериор със сигурност ви вълнува. Ако трябва да се замислите кое е помещението, чийто простор, практичност и красота най-много ви засягат, това със сигурност ще бъде кухнята.

Преди време ви попитахме: "В кое помещение бихте инвестирали най-много средства?" и кухнята бе на трето място след всекидневната и спалнята. И все пак, не е необходимо да инвестирате хиляди левове в стаята за готвене. Важно е да имате функционални електроуреди, но остатъкът от интериора е изцяло подвластен на вашето въображение.
 
2013 година ще бъде доста вълнуваща по отношение на нейния интериор, твърдят колегите от Kulinar.bg. Няколко отделни дизайнерски философии ще се обединят в името на идеалната персонализирана кухня. Ако все още се колебаете какъв е вашият интериорен стил, може да го откриете чрез този страхотен тест.

Икономическата нестабилност продължава да оказва въздействие – повечето хора търсят удобство и ергономичност, или качество на добри цени. Изчистеният, модерен стил в неутрални тонове продължава да бъде водещ.

Една от "новите" тенденции внася повече уют и настроение. Става въпрос за всички мотиви, белег на националната култура на собственика на кухнята. В Щатите все по-модерен става стилът а ла "малка къща в прерията".

Като цяло, меките, пастелни цветове ще са решаващи. Тоновете, близки до цвета на дървото и камъка, ще омагьосват кухненското пространство. Както наскоро ви показахме, много звезди залагат именно на естествените материали при обзавеждането на своите кухни.

Всъщност самите естествени материали ще взимат дейно участие в обзавеждането. Ако пък нямате достатъчно средства, имитиращите също ще свършат добра работа. Другата насока условно можем да наречем "гурме дизайн". Тук включваме всички по-изтънчени елементи, които със сигурност ще струват по-скъпо, но ще живеят по-дълго и ще радват окото.

Вградените стъклокерамични плотове стават все по-големи и с все по-разнообразно разположение на кръговете.

Причините за ремоделиране на кухнята са най-разнообразни. В повечето случаи хората просто искат да усъвършенстват това, което вече имат. Ако готвите активно, със сигурност ще наблегнете на практичните електроуреди. Разположението на шкафчетата пък е строго индивидуално и може да бъде съобразено със собствената ви височина.

При всички положения, кухнята трябва да отговаря на вашия характер. Ето защо, както споменахме в началото, нейното персонализиране е водещата тенденция през 2013 година.

Вижте всички снимки, за да почерпите идеи за кухненския редизайн. Или се присъединете към Jenite.bg във фейсбук, за да сте в крак с тенденциите в областта на обзавеждането!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 22.01.2013|19:50
Кухнята трябва също да бъде уютна както спалнята. Все пак домакинята прекарва повече време в кухнята отколкото спалнята.
7
Не е посочен 14.01.2013|14:24
Страхотни и просторни кухни,но в наши дни такива са лукс,за съжаление :( иначе с удоволствие бих се ширила и бих творила в голяма удобна кухня:)
6
Не е посочен 14.01.2013|12:29
повечето кухни тук са с олимпийски размери, де да можех и аз да си позволя подобно нещо... :)
5
Не е посочен 14.01.2013|12:04
Какво по хубаво за една домакиня освен една просторна и функционална кухня в която да ти е приятно да приготвяш кулинарни идеи.
4
Не е посочен 14.01.2013|10:49
Не ми допаднаха новите тенденции особено,но може да се почерпят идеи.
3
Не е посочен 14.01.2013|10:37
Определено и аз съм привърженик на естествените материали и по-класическия облик на кухнята.
2
Не е посочен 14.01.2013|10:16
Обожавам кухните, въпреки че за мъжете това не е кой знае колко характерно. Не ме интересуват тенденциите - веднага след като видя една куня, мога да кажа дали ми харесва, или не.
1
Не е посочен 14.01.2013|08:54
Много полезни съвети сте дали наистина. Като любител кулинар и аз прекарвам доста време в кухнята и за мен от особено значение това място да е не само красиво подредено, но и функционално.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay