Домашни бисквитки с пухкав крем и шоколад

Хрупкава основа, най-въздушният крем на света и фина шоколадова обвивка на едно място

Домашни бисквитки с пухкав крем и шоколад

Тези малки вкусни бисквитки, покрити с шоколад, буквално се топят в устата. Хрупкавата им основа е канапе, върху което е разположен по-въздушен и от мус ванилов крем, а глазурата допълва съвършенството на тази невероятно сладка симфония от вкусове и аромати. Вижте как да си я спретнете у дома.

Бисквитената основа

Домашни бисквитки с пухкав крем и шоколад
Необходими продукти:
¾ ч.ч. меко масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.л. ванилия на прах
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и захарта до пълното им смесване. Към тях добавете яйцата и ванилията и продължавайте да бъркате, докато постепенно изсипвате брашното към сместа. Прибавете и солта и оставете полученото тесто да престои за 1 час във фризера.

Когато тестото стегне, го разстелете върху прозрачно фолио и го разточете, така че да се получи равен блат с дебелина около половин сантиметър.

С помощта на чаша изрежете кръгчета (или пък изберете формички по желание), подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

Докато чакате готовите бисквитки да изстинат, се заемете с…

Пухкавия крем

Домашни бисквитки с пухкав крем и шоколад
Необходими продукти:
¼ ч.ч. вода
¼ ч.ч. царевичен сироп
¾ ч.ч. захар
1 с.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 яйчни белтъка на стайна температура
1 ампулка ванилова есенция

Начин на проготвяне:
Смесете желатина със студената вода, разбъркайте ги добре и ги оставете да престоят. През това време разбийте белтъците на сняг.

Смесете водата, царевичния сироп и захарта в малка касерола и ги сварете на слаб огън. Важното е сместа да не достига повече от 110 градуса.

Залейте белтъчния сняг със свалената от котлона смес, готовия желатин и ванилията, докато разбивате с миксер. Бъркайте, докато усетите, че купата се е охладила.

И накрая...

Домашни бисквитки с пухкав крем и шоколад

Шприцовайте получения крем върху охладените бисквитки. Оставете ги да престоят така още около час.

През това време разтопете на водна баня един шоколад, най-добре натурален с 54% какао.

Потапяйте всяка от бисквитките в течната глазура, след което я оставяйте да се охлади върху хартия за печене.

Ако тази рецепта ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



34
Не е посочен 28.10.2013|19:22
Много обичам пуФкавите работи ;)
33
Не е посочен 28.10.2013|09:53
Много са вкусни, опитайте ги няма да съжалкявате, дори можете да сложите сладко вместо сметана.
32
Не е посочен 24.10.2013|20:31
Ще се пробват задължително.
31
Не е посочен 24.10.2013|18:36
Много са вкусни, опитайте ги.
30
Не е посочен 24.10.2013|17:40
Дайте , дайте ги насам .
29
Не е посочен 24.10.2013|16:31
Много добре звучи и изглежда, но и си трябва доста време за една такава рецепта.
28
Не е посочен 24.10.2013|16:29
Еее, доядоха ми се много и на мен сега. Не е честно :)!
27
Не е посочен 24.10.2013|15:34
Със сигурност тези бисквитки ще са доста вкусни.
26
Не е посочен 24.10.2013|14:53
Огладнях само от снимките :)
25
Не е посочен 24.10.2013|14:22
много вкусни ще ги пробвам,макар че не обичам сурови яйца.
24
Не е посочен 24.10.2013|14:10
както съм гладна веднага бих захапала 2-3 такива :)
23
Не е посочен 23.10.2013|19:02
Много вкусни изглеждат .
22
Не е посочен 23.10.2013|17:41
Да и мен това ме притеснява.
21
Не е посочен 23.10.2013|17:35
Страхотна рецепта,много ми хареса.
20
Не е посочен 23.10.2013|17:00
Ехааа, направя ли ги тези, замина ми диетата.
19
Не е посочен 23.10.2013|16:21
как ми се доядохаааа
18
Не е посочен 23.10.2013|15:06
17
Не е посочен 23.10.2013|15:06
С белтъци и желатин
16
Не е посочен 23.10.2013|15:05
Не, не е със сметана! Прочети рецептата
15
Не е посочен 23.10.2013|15:05
МНого добре изглеждат, а и щом са домашни задължително трябва да се пробват!
14
Не е посочен 23.10.2013|15:02
Много вкусно ми изглежда, да видим дали ще успея да ги направя :)
13
Не е посочен 23.10.2013|15:01
Леле, леле довечера може да ги пробвам:)
12
Не е посочен 23.10.2013|15:01
Ооооооо искам да си ги направя! Много обичам такива с пухкави кремчета вътре!
11
Не е посочен 23.10.2013|14:40
какви неустоими лакомства. заслужава си да опита да ги приготви човек
10
Не е посочен 23.10.2013|14:09
По евро време непрекъснато си купувах такива от магазина и ми бяха много любими, но сега ще се пробвам да си направя.
9
Не е посочен 23.10.2013|13:01
Не е сметана, сметаната е прекалено въздушна.
8
Не е посочен 23.10.2013|12:44
и сметана не е. това е бял гипс :)
7
Не е посочен 23.10.2013|12:44
и аз бих се пробвала да ги направя.
6
Не е посочен 23.10.2013|12:43
това е много вкусно.
5
Не е посочен 23.10.2013|12:29
Супер изглеждат ;) ще взема да направя за детето, сигурно ще е много доволно! :)
4
Не е посочен 23.10.2013|11:55
Много пухкави и вкусни изглеждат тези домашни бисквитки, но за съжаление не ми остава време за кулинария, но с радост бих ги опитала:)
3
Не е посочен 23.10.2013|11:53
Бих се пробвала да ги приготвя.
2
Не е посочен 23.10.2013|11:43
Със сметана ли са се правили, аз си мислех, че някакъв крем.
1
Не е посочен 23.10.2013|11:17
Еха, това е страхотна рецепта и със сигурност се получават страшно вкусни бисквитки с крем.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay