Тези традиционни австрийски сладки са неизменна част от сезона на коледните празници. В тази рецепта се използват пекани, вместо бадеми, а тайната на вълшебния вкус е в сладкото, с което се слепват бисквитките. Най-добре е да използвате домашно сладко, за да бъдете сигурни, че ще има страхотен вкус.
Ето как да приготвите празнични домашни линцер звездички:
Необходими продукти:
3/4 ч.ч. пекани
1 1/2 ч. брашно
1/2 ч.л. канела
щипка сол
щипка индийско орехче
1/2 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. захар
1 голямо яйце
около 300 грама сладко по избор (ягода, малини, боровинки)
пудра захар
Начин на приготвяне:
Сложете пеканите, заедно с 2 с.л. брашно в блендера. Блендирайте, докато сместа стане на трохи. Добавете канелата, солта, индийското орехче и останалото брашно. Разбъркайте добре.
В голяма купа, с помощта на миксер, разбийте маслото и захарта за около 3 минути. Добавете яйцето. Добавете също сместа от пекани и брашно. Разбъркайте отново.
Разделете тестото на две. Разточете всяка половина между 2 листа хартия за печене, след което охладете, докато стегне, около 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе 2 тавички за печене.
Разточете отново тестото леко и изрежете звездички. Ще ви бъдат необходими две формични- една по-голяма и една по-малка, за да успеете да постигнете търсения ефект. Нарежете цялото тесто с голямата форма. След това с помощта на по-малката формичка, изрежете вътрешната част на половината от звездите, така че да станат като контур.
Изпечете бисквитките за около 12 минути. Когато се охладят, намажете по-големите, плътни звездички със сладко, а отгоре сложете от звездичките, които са само контур.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |