Дълга, здрава и блестяща коса с маска от чесън!

Този миризлив зеленчук е особено полезен за косата

Дълга, здрава и блестяща коса с маска от чесън!

Неприятното окапване на косата е проблем, с който всяка жена се сблъсква в даден период от живота си. То може да се дължи на климатичните особености на сезона или пък на генетични фактори. Трудно може да бъде овладяно съвсем и завинаги, но има начин да бъде намалено максимално.

От своя страна, нормалният растеж на косата, е важен не само за поддържането на безупречна визия, но и за здравината на косъма. Днес ще се съсредоточим върху това как да се сдобием с по-дълга, по-здрава и блестяща коса. Предлагаме ви натурална маска с една основна съставка, която ще промени начина, по който се грижите за косите си.

Ключовият елемент е чесънът! Той съдържа съществени елементи като сяра, мед, витамин С, селен и редица материали, които оказват благотворно влияние върху косъма, като ускоряват неговия растеж. Медът се грижи и за сгъстяването на косата и наситеността на цвета.

Основното, което трябва да направите, е да нарежете на дребно две скилидки чесън и да ги накиснете в маслиново масло. Можете да използвате и по-голямо количество от зеленчука за по-добър ефект. Трябва да оставите получената смес да престои поне за две седмици, като най-добре е да я съхранявате в хладилника. А ако не ви харесва вариантът с маслиново масло, можете да го замените с бадемово.

Вижте подробно видео, което показва как точно да приготвите маската.



Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay