Лучена маска за два пъти по-бърз растеж на косата

Лукът е ефективно средство при грижата за косата

Лучена маска за два пъти по-бърз растеж на косата

Всяка жена се сблъсква с редица проблеми, които засягат косата - цъфтеж, окапване, сплъстяване… Особено ако имате дълга коса, най-вероятно ежедневно се борите с тези и редица други препятствия.

В случай че имате особено голямо желание да оставите косата си да расте свободно, докато стигне желаната дължина, трябва да знаете, че това не е лесна мисия. Някои коси растат много бавно, а други цъфтят прекалено често.

Можете да се доверите на една на пръв поглед не толкова привлекателна рецепта, която обаче води до страхотни резултати. Основната ѝ съставка е... лук! Той е много полезен и играе значителна роля при поддържане здравето на косата.

"Сълзливият зеленчук” съдържа сулфур, който действа магически, когато се нанася в косата. Освен него в лука има и други витамини и минерали - калий, магнезий, германий, витамините В6 и С. Всички те са особено подходящи за грижата за косата и скалпа. Доверите ли им се, ще предизвикате растежа на косата си.

Ето и как да си приготвите рецептата…

Необходими продукти:
4 глави лук
1 с.л. мед
блендер или сокоизтисквачка

Начин на приготвяне:
Нарежете лука и изтискайте добре сока му. Най-добре използвайте за целта блендер или сокоизтисквачка. Добавете една супена лъжица мед и разбъркайте добре.

Масажирайте скалпа с готовия продукт, след което оставете да постои за период от 15 до 30 минути. Бъдете подготвени, че миризмата ще бъде доста силна, но знайте, че търпението си заслужава. Ако нямате спешна работа, можете дори да оставите сместа за цял час.

След това измийте косата си, както го правите по принцип. Важно е да правите тази процедура 2-3 пъти в месеца за постигане на оптимални резултати.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay