Ема Уотсън обвинена във "фалшив феминизъм" заради избелващ крем за лице!

Красивата актриса отново си навлече гнева на хората, които не я изпускат от поглед

Ема Уотсън обвинена във "фалшив феминизъм" заради избелващ крем за лице!

Феновете на Хари Потър трябва знаят, че смелата Хърмаяни имаше магическо устройство, с което можеше да пътува назад във времето, за да променя различни събития или да предотвратява бедствия. Само ако актрисата, която изигра най-добрата приятелка на Хари Потър във великолепната сага, притежаваше такова в момента, със сигурност би се върнала известно време назад, за да предотврати настъпилите събития около себе си. За съжаление обаче, това е реалният живот и всеки носи последствията от постъпките си.

Красивата актриса, която спечели над 20 милиона паунда, изигравайки Хърмаяни, е във вихъра на скандал, който заплашва имиджа ѝ на феминист, бореща се за женските права. Ема Уотсън бе заклеймена като "фалшива феминистка”, след като се появи в реклама за избелващ крем за лице на козметичния гигант Lancome.

Посланичката на ООН за насърчаване на равни права между мъжете и жените е разкъсвана от критиците, заради избора си да бъде представител на козметичната марка. Според критиците Ема Уотсън насърчава тъмнокожите жени да изглеждат по-бели, използвайки продукта, което е в тотален разрез с имиджа, който си създаде актрисата, твърдейки, че красотата на всяка жена е уникална и трябва да бъде уважавана от всички останали.

Ема Уотсън обвинена във "фалшив феминизъм" заради избелващ крем за лице!

Говорителят ѝ сподели, че не може да коментира "предишни договорни споразумения”. Клиентката му "вече не участва в рекламни продукти за красота, които невинаги отразяват разнообразната красотата на всички жени". Това обаче не е единственият път, в който мис Уотсън е била обвинявана в непоследователност на действията си.

През годините актрисата не веднъж е наблягала на свободната си природа, която не се интересува от материалните придобивки. Въпреки това, тя не спира да трупа състояние от различни рекламни кампании за брандове като Dolce and Gabbana, Louis Vuitton и Burberry, след като едва на 15-годишна възраст се появява на корицата на американския Vogue.

През 2014 година Ема Уотсън става посланик на добра воля за жените от ООН. Тя заявява, че правата на жените са неразривно свързани с това, което е тя, и не може да си представи по-вълнуваща задача от тази, която ѝ е поставена като посланик на ООН. Няколко месеца по-късно обира овациите след речта си за правата на жените по света в Ню Йорк. В момента критиците виждат противоречие в думите и действията ѝ.

Ема Уотсън обвинена във "фалшив феминизъм" заради избелващ крем за лице!

Що се отнася до начина ѝ на обличане, актрисата е била лице на най-различни модни марки, една от които Chanel. След известно време тя решава да направи собствена линия дрехи в колаборация с People Tree, които да бъдат достъпни за всеки.

Дизайнерската ѝ кариера обаче се сгромолясва, показвайки много малко продадени артикули. Критиците я упрекват, че нито веднъж не се е появила с някоя от дрехите на филмова премиера или светско събитие. Месеци преди да пусне собствената си линия, Ема Уотсън твърди, че подкрепя справедливата търговия в модата, която не поставя главозамайващи цени върху етикетите. В същото време казва, че ѝ е трудно да носи такива дрехи, защото са грозни.

Ема Уотсън обвинена във "фалшив феминизъм" заради избелващ крем за лице!

Въпреки неоспоримия си талант, актрисата по-скоро е смятана просто за знаменитост. Не веднъж тя е променяла версията си относно славата. Пред едно списание твърди, че понякога избухва в плач, когато някой ѝ иска фотограф, а пред друго - че често е била подигравана, заради известността си.

Актрисата многократно е заявявала презрението си към известните личности, които търгуват със славата си, но през януари тази година тя бе заподозряна в същото. Когато медиите гръмнаха с новината, че Алън Рикман е починал, тя сподели негов цитат в Twitter, който изтъква предимствата на феминизма. Тя бе обвинена, че се възползва от трагедията, за да пропагандира вярванията си като посланик на ООН.

Дали критиците са прави, или Ема Уотсън е поредната звезда, която е била поставена на пиедестал, с който не може да се справи, заради прекаления натиск да бъде безгрешна, всеки сам може да прецени за себе си. В крайна сметка, човек трябва да защитава това, което казва, чрез постъпките си. А талантът е съвсем отделен въпрос. Неведнъж сме ставали свидетели на невероятна актьорска игра или страхотни спортни постижения, които са в тотален разрез с характера и постъпките на човека, който носи радост на милиони с възможностите си в дадена сфера.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay