Перманентният грим крие сериозни опасносности за здравето

Перманентен грим? Помислете пак!

През последните години все повече жени се подлагат на някои инвазивни или не толкова инвазивни разкрасителни процедури. Перманентният грим е решение за много жени, които искат по-плътни вежди или сочни устни, но все повече стават случаите, в които разкрасителната процедура има негативни последствия за здравето.

 

Перманентният грим се състои в определен брой татуировки върху кожата на лицето. Рискът за здравето е сходен с този при постоянните татуировки по тялото – ако инструментите, с които мастилото се вкарва в кожата не са добре стерилизирани, това може да доведе до инфекция. Не сте и застраховани от алергични реакции към оцветяващите пигменти, които проникват в горните слоеве на епидермиса.

 

Тялото може да приеме пигментите като външно тяло и може да възникнат парещи подувания или да се появят белези около татуираната област.

 

Освен чисто физиологичните проблеми, с които може да се сблъскате, възможно е и крайният резултатът да не е удовлетворяващ. Ако срещата с огледалото се окаже не особено лицеприятна – буквално, премахването на вече татуирания грим е дори по-болезнено. Тази процедура може да доведе до липса на пигментация или разлики в цвета на кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay