Етерични масла при панически атаки и емоционални състояния

Етерични масла  при  панически атаки и емоционални състояния

За щастие има етерични масла, които могат да помогнат за облекчаване на пристъпите на паника, а най-добрите етерични масла за пристъпи на паника са лавандула, роза, ветивер, иланг-иланг, бергамот и лайка.

Лавандула

Най-честото етерично масло за пристъпи на паника е лавандулата. Може да има успокояващ, релаксиращ ефект при вдишване. Причината за това е, че се смята за възстановителна нервна система. Помага при сън, безпокойство, раздразнителност, нервна стомаха и нервно напрежение. Клиничните проучвания показват, че вдишването на етерично масло от лавандула намалява стреса и тревожността.

Роза

Розовото етерично масло е подобно на лавандулата. Той обикновено се използва за облекчаване на тревожността и значително го намалява. Подобно на етеричното масло от лавандула, розата също има успокояващо, релаксиращо действие.

Етерични масла  при  панически атаки и емоционални състояния

Vetiver

Ветиверовото масло е тоник, който предизвиква спокойствие и стабилизация и намалява свръхчувствителността и нервността. Полезно е маслото да се използва за пристъпи на паника и шок. Знаете ли, че ветиверското масло помага на имунната, дихателната, ендокринната, кръвоносната, храносмилателната, екскреторната и нервната системи? Ако имате проблеми със заспиването заради пристъпи на паника, маслото на Ветивер ще ви помогне да заспите, защото това е естествено успокоително.

Иланг-иланг

Иланг-иланг е популярно масло, което обикновено се използва за тревожност и депресия. Маслото има успокояващо и морално и духовно издигащо въздействие. Маслото е известно, че помага с храброст и увереност. Това ще помогне за облекчаване на страха. Подобно на маслото от ветивер, иланг-илангът е естествено силен седатив.

Проучване от 2006 г. показа, че иланг-иланг, бергамот и лавандулови масла намаляват психологическия стрес, серумните нива на кортизола и високите нива на кръвното налягане, когато всички масла се използват веднъж дневно в продължение на четири седмици.

Ако имате ниско кръвно налягане или чувствителна кожа, може да искате да опитате друго масло за пристъпи на паника, тъй като иланг-иланг може да намали кръвното налягане и да предизвика дразнене на кожата.

Бергамот

Маслото от бергамот има успокояващо, релаксиращо действие. Често се използва за лечение на депресията чрез увеличаване на енергията, но може да помогне и при безсъние, възбуда и релаксация.

Според проучване е доказано, че маслото намалява отговора на кортикостерон при плъхове. Друго проучване, проведено през 2011 г., показа, че прилагането на масло от бергамот с други масла спомага за облекчаване на депресията и тревожността.

Етерични масла  при  панически атаки и емоционални състояния

Лайка

Маслото от лайка може да помогне с раздразнителност, тревожност и тревога. Едно проучване установи, че капсулите с масло от лайка намалиха симптомите на тревожност, когато се приемат през устата. Ако сте алергични към амброзия, има малък риск маслото от лайка да предизвика алергична реакция.

Никога не трябва да поглъщате или прилагате етерични масла за кожата си, които не са разредени. Трябва първо да говорите с Вашия лекар преди да използвате някое от етеричните масла, споменати в тази статия.

Емоционални блендове за всяко състояние:

Passion

Вдъхновяващ бленд

Когато животът ни е в застой и стане предвидим, често губим воля и страст. За да съживите желанието си за живот или да достигнете отвъд вашата зона за комфорт, dōTERRA Passion е вашето решение. Той  може да ви помогне да придадете допълнителна искра, за да подпалите душата си. Етеричните масла от билки и подправки в тази смес създават насърчава вашата креативност, иновации и дързост, за да преследвате мечтите си.

Forgive

Трудно е да изпиташ чисто щастие, когато се чувстваш ядосан, предаден или виновен, докато се чувстваш стресиран и негативен. Когато искаш да простиш.dōTERRA Forgive ви подкрепя, в моментите когато искате да продължите напред и да забравите.  Блендът dōTERRA Forgive използва етерични масла и билки, за да помогне за балансиране на емоциите в ситуации на стрес или гняв. Да простиш на някого или на себе си

Етерични масла  при  панически атаки и емоционални състояния

Console

Чувството на тъга или преживяването на загуба може да бъде много трудно и може да се отрази на всички части на нашия живот. dōTERRA Console Comforting Blend осигурява комфорт, като ни обгръща в етерично масло "прегръдка" на флорални и дървесни аромати. Console предлага заземяване и обновяване на химическата структура, за да помогне да избягяте от чувството на скръб, независимо дали е породено от загубата на любим човек или да се справи с болката и разочарованието.

Cheer

Всички имаме моменти, когато се чувстваме обезкуражени. dōTERRA Cheer Blend е като малък лъч светлина, който ни помага да възприемем положителна, оптимистична емоция, да видим перспективите пред нас.Комбинацията от етерични масла от подправки и цитрусови плодове, като див портокал и канела може да ви помогне да се отърсите от тежките емоции, а етеричното масло от звезден анасон добавя енергизиращ елемент.

Peace

Начина ни на живот днес насърчава чувствата на тревожност и безпокойство, като често се затрудняваме да останем спокойни и концентрирани. dōTERRA Peace осигурява спасение от недоволство и притеснение. В тази смес се събират флорални и ментови етерични масла, създавайки специален химически профил. Етеричните масла като Spearmint, Lavander и тамян помагат за насърчаване на чувството за равновесие и успокоение в критични моменти. Вдишвате положителния, успокояващ аромат на dōTERRA Peace и издишвате отрицателни емоции като страх и притеснение, тази смес ви помага да се чувствате спокойни.

Motivate

Когато неуспехите, разочарованията или липсата на вдъхновение ви тежат е полезно отново да се прегрупирате, да възстановите увереността си и целите си. Независимо дали се опитвате да станете по-организирани или да запазите концентрация на работа. Тази смес съчетава цитрусови и ментови етерични масла, известни със своите повдигащи свойства и спомага за насърчаване на чувството на увереност, смелост и вяра. 

Ако искате да поръчате висок клас чисти етерични масла може да го направите ТУК.

За полезна информация за това как да използвате етеричните масла в ежедневието си ТУК.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay