Етеричните масла като афродизиак

Етеричните масла като афродизиак

Денят на влюбените е почти тук и е чудесно извинение да станете малко по-романтични с партньора си.

Етеричните масла работят за увеличаване на сексуалното желание чрез задействане на специфична област в мозъка, наречена лимбична система. Тази област играе важна роля в сексуалната възбуда и също така се произвеждат мозъчни химикали и невротрансмитери, които регулират всичко от настроението ви ,до емоциите  и дори либидото ви! Лимбичната система е уникално стимулирана от усещането за миризма. Използвайте някое от тези етерични масла самостоятелно или ги комбинирайте, за да направите свой собствен персонализиран романтичен бленд за романтичен завършек на вечерта.

Етеричните масла като афродизиак

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид при създаването на вашите собствени смеси за романтична вечер е да изберете аромати, които най-много се харесват на вашия партньор. Не искате да използвате екзотичен аромат, ако вашият партньор предпочита по-меки аромати. Използвайте всичко, което се вписва във фантазията на любимия ви мъж.

# 1. Роза - Нищо не  "казва романтика" като етеричното масло от роза. Често наричана "Кралица на цветята", розовото масло подобрява баланса и хармонията в тялото.

# 2. Иланг Иланг - Има успокояващи и релаксиращи ефекти. Смята се за силен афродизиак.

# 3. Сандалово дърво - Дървеният, но чувствен аромат насърчава самоприемането. Той повдига либидото и отваря сърцето.

# 4. Пачули - Предлага баланс и спокойствие на ума, тялото и духа. Маслото от пачули отваря сърцето и повишава сетивата.

# 5. Салвич /градински чай-  Известно е, че това масло подпомага женското репродуктивно здраве.

# 6. Здравец  - Успокояващо и повдигащо масло, грижещо се женското здраве.

# 7. Кедрово дърво - Помага за освобождаване на негативни чувства, нервно напрежение и подпомага фокусирането. Смята се за афродизиак за мъжете.

# 8. Канела  - Пикантният, затоплящ аромат може да противодейства на изтощението. Той е стимулиращ и енергизиращ.

# 9.  Жасмин  - Доказана за увеличава умствената бдителност и възбуда, освежаващият мирис е обичан както от мъжете, така и от жените. Изгражда увереност, подобрява настроението и повишава либидото!

# 10.  Нероли - Нероли е в състояние да успокоят нервното напрежение и да стимулира романтичните чувства – идеални за първата сватбена нощ или празник на Свети Валентин.

Етеричните масла като афродизиак

Направите ароматен бленд с избрани от вас масла, или да ги добавите към дифузер, за още по-романтично изживяване. Ето и няколко комбинации за дифузер, които ще нажежат обстановката:

1. 3 капки Бергамот, 3 капки пачули и 3 капки Иланг Иланг

2. 3 капки Здравец , 2 капки пачули ,1 капка канела и 1 капка Роза

3.3 капнки Пачули,  2 капки сандалово дърво и 1 капка иланг иланг

Какъв по-добър подарък от направен от вас масаж?  Направете смес "Афродизиак", с която да направите масажа още по-незабравим. Тя включва всички класики: лавандула, жасмин, пачули, сандалово дърво, портокал и иланг иланг. Изключително сладка комбинация етерични масла, направена само за любителите.

Забележка за качеството, обърнете внимание на етеричните масла, които избирате. Те трябва да бъдат от по-високия терапечтичен клас, за да се радвате на всички тези ползи. Не се доверявайте на произволни продукти с неясен произход.

Какво означава терапевтичен клас? Когато става въпрос за етерични масла, това разделя хидрозолите (цветни води) от истински медицински етерични масла. Много компании доставят ароматизирани води или масла, натоварени с  химикали или други добавки, които просто разреждат летливите растителни съединения в етерични масла, които ги правят ефикасни за употреба като "лекарства". За да сте сигурни, че ароматна ви изненада няма да бъде провал, заложете на качество, а не на количество.

Ако искате да поръчате висок клас чисти етерични масла може да го направите ТУК.

За полезна информация за това как да използвате етеричните масла в ежедневието си ТУК.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay