Британките все по-рядко "вилнеят" в кухнята

Англичанките не могат да готвят

Всяка шеста англичанка е тотално скарана с кулинарното изкуство, бие тревога таблоидът "Дейли мейл", а всяка втора си признава, че съпругът й е по-добър готвач от нея.

 

Кулинарният телевизионен канал Good Food поръча изследване, при което били анкетирани 2000 души. От него проличало, че средностатистическата британка може да сготви не повече от седем ястия. Една на всеки шест англичанки не може да опече и най-прост кекс, а една на всеки десет никога не е приготвяла печено месо. В най-тежките случаи една на всеки 20 поданички на Нейно Величество е признала, че не може да свари дори яйца или да поднесе елементарна закуска.

Проучването установило, че само десет на сто от анкетираните са способни да сготвят повече от 3 ястия, без да погледнат в рецептурната книга или да потърсят помощ по телефона.

Осем от всеки десет англичанки си признали, че готвят едни и същи манджи в продължение на години.

Причината? Липсата на достатъчно време, спадащите доходи и грижите по децата били виновни за лошото старание в кухнята на дамите от Острова.

А само допреди 30 години, 4 от всеки 10 англичанки били способни да сготвят до 20 ястия, без да погледнат за рецепти в кулинарните книги.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 03.05.2011|13:57
"Причината? Липсата на достатъчно време, спадащите доходи и грижите по децата били виновни за лошото старание в кухнята на дамите от Острова." А българката какво да каже? Тя имали много време за готвене, като ходи на работа, гледа си децата и извършва още куп други дейности, за които англичанките не са и чували. Така е, на запад имат жени за къщната работа, а ние вършим всичко сами. Има много какво да научат от нас.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay