Женската интуиция си има обяснение

Да живее естрогенът!

Женската интуиция си има обяснение

Жените са по-интуитивни от мъжете. Това е стара и неоспорима истина, която обаче не е подплатена с никакви аргументи или научни факти. Просто е така, и ние го знаем.

 

Друго нещо е, че понякога ни се иска и мъжете да имаха малко по-развито чувство за усет и интуиция, защото ако беше така, сякаш щяхме да се разбираме по-лесно. Особено ако можех да разбират всяка наша физиономия, така както ние сме предназначили да бъде разбрана...

 

Е, дами, в случай, че искате да направите мъжа си по-интуитивен, има начин. Просто тайно му давайте хапчета естроген (т.нар. Женски хормон) и готово.

 

Защото според изследователи от университета в Утрехт, Холандия, способността на жените да съпреживяват чувствата и мислите на ближния, вече си има научно доказателство, научихме от БТА.

 

Според мъдрите холандци, така нареченият дамски алтруизъм се дължи на наличието на естроген в женския организъм.

 

Те твърдят, че на способността за съпреживяване – емпатия, най-много пречи мъжкия хормон – тестостерон.

 

Тъй като при дамите преобладава естрогенът, а тестостеронът е в минимални количества, те могат по-добре да развият своите специфични способности.

 

При тестовете, осъществени от екипа учени, на 16 жени на възраст между 20 и 25 години са били раздадени снимки на лица, чиито изражения те били помолени да опишат. Веднъж опитът бил проведен при нормални условия, а след това повторен, след като на участничките било дадено хапче с високо съдържание на тестостерон. След приемането на хормона три четвърти от дамите показали по-слаби възможности при описанието на израженията.

 

"Това проучване доказа, че дори и малки хормонални промени могат значително да повлияят на емпатичните способности на човека", коментира Джак ван Хок, един от ръководителите на изследването.

 

Вече има обяснение за нашата дарба или проклятие - да усещаме и виждаме всичко, дори нещата, които не ни се иска.

20 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay