Животинки пълзят по дрехите. Но какво означават?

Знаете ли, че фламингото означава баланс, а жабките символизират житейска мъдост?

Ще си говорим за животинските принтове, но не за онези, които имитират козината на голям хищник или люспите на влечуго. А за малките стилизирани животинки, които запълват цялата дреха и в никакъв случай не изглеждат кичозно. 

Те не са новост в модата - актуални са от няколко сезона насам. Но категорично не бихме се отказали все още от тях. Смятаме, че имат силата да освежат абсолютно всеки тоалет.

Освен това, ако изберете правилното животно, можете да заявите определен характер или виждане за живота. Вижте какво имаме предвид.

Животинки пълзят по дрехите. Но какво означават?
Жираф

Заради най-отличителния си белег, дългото вратле, той се сързва с възможността да наднича в бъдещето, да вижда, разбира и притежава неща, които за другите остават недостижими. Символ на интуицията и способността за добра комуникация. Ако имате жирафчета по дрехите, вие изпращате посланието, че сте "над нещата". Над досадните битовизми и кавгите на околните.

Фламинго 
Розовият симпатяга е символ на постигнатия баланс, щастието в любовта и семейството. Ако искате наистина да го заслужите, трябва да сте верни на партньора си и много, много отговорни. Другите да могат да разчитат на вас. И като споменахме "другите", подходящо е да отбележим, че фламингото предполага и социална личност, която лесно се спогажда с хората.

Животинки пълзят по дрехите. Но какво означават?
Пингвин
Символ на елегантността. Грация и нежност - както в емоциите, така и в поведението. Човекът Пингвин е изключително отговорен и винаги оцелява. Той обича по-силно от всеки друг. Освен това умее да вярва истински в красотата, в магията, да се ръководи от мечтите и чувствата си.

Домашните котки 
Те са подходящи за хората, които искат и могат да бъдат загадъчни. Които предизвикват интереса на всички останали със своята елегантност, но предпочитат да се самовглъбяват и не обръщат кой знае какво внимание на околните.

Животинки пълзят по дрехите. Но какво означават?
Големите котки 
То е ясно - всички те въплъщават сила, смелост, гордост, царствена осанка, умения за борба и победа. Леопардът е най-загадъчен. Що се отнася до лъва, според легендите на африканските аборигени той никога не спи със затворени очи. Това го превръща още в символ на хитростта и интелекта, не само на физическата сила.

Зебра  
Обсъдихме Алекс, Мелман и пингвините, сега е ред и на раирания Марти от "Мадагаскар". Зебрите са най-мощните символи за перфектен баланс, хармония и силно изразена индивидуалност.

Животинки пълзят по дрехите. Но какво означават?
Кучета 
Независимо от породата, те винаги са символ за вярност. Големите са защитници, а малките имат нужда някой да ги закриля. Особено популярен в принтовете и щампите напоследък е френският булдог. В миналото той е бил символ на обществен статус, в голяма степен дори на алтернативен начин на живот, тъй като се е смятал за любимец на френските проститутки.  

Сърна или еленче
Подходящо животно за силно чувствителните натури, които не се отнасят агресивно към проблемите, а се опитват да ги разрешат с финес и разбиране. Тези хора запазват голяма част от детското в себе си - с всички позитиви и негативи, които произтичат от този факт. Сърничките са също така символ на безусловна вярност и любов. 

Животинки пълзят по дрехите. Но какво означават?
Маймуна 
Означава чар, чувство за хумор, енергичност, но всичко това е съчетано и с мъдрост.

Лястовичка 
Обикновено символиката ѝ се сързва с моряците и надежата да се завърнат живи и здрави. Така че, ако обичан от вас човек е далеч и ви липсва, можете да изразите това чрез лястовички в облеклото. За допълнително вдъхновение по темата ви съветваме да си припомните "По жицата" на Йовков и "Щастливият принц" на Оскар Уайлд.

Животинки пълзят по дрехите. Но какво означават?
Насекомите 
Интересно е да го отбележим: не особено приятните на вид буболечки (мухи, хлебарки, паяци, комари и т.н.) са една от ясно изразените модни тенденции за този сезон. Не е задължително обаче да ги свързваме с всичко лошо на този свят. Те могат да означават, че човекът е бунтар и че копнее за приключения, независимо дали те ще бъдат свързани само с положителни емоции, или ще има и неприятни изпитания.

А сега, нека видим как се тълкуват и по-симпатичните насекоми:

Калинка 
Противно на очакванията, тя не означава, че скоро ще се ожените. Калинката има силно духовно и религиозно значение. Тя ни учи, че животът е кратък, че грижите не трябва да ни пречат да му се наслаждаваме, че не бива да нападаме другите, ако те не са ни сторили нищо лошо. Освен това, насекомото с точиците винаги се свързва и с добрия късмет, със сбъдване на желания. Така че, когато носите щампованата дрешка, всеки трябва да се радва, че ви е срещнал.

Животинки пълзят по дрехите. Но какво означават?
Водно конче 
То не е любимец на европейската култура. Някои от имената му се превеждат като "иглата за шиене на Дявола", "резач на уши", "който избожда очи", "слугата на пепелянката". Една румънска приказка пък разказва, че преди да добие настоящия си вид, водното конче е било обладан от Дявола кон. Ние обаче ви предлагаме да забравите за тези злокобни асоциации. Летящото насекомо стои много красиво като щампа и може да означава просто, че сте се издигнали над илюзиите, гледате реалистично на живота.  

Пеперудка 
Вероятно се досещате как се интерпретира този символ в сексуално отношение - като полигамия, лекомислено поведение, нежелание за окови. Обикновено обаче пеперудата се тълкува доста по-задълбочено. Тя обозначава значимата промяна в нечий живот. Що се отнася до китайската култура, в нея две пеперудки, които летят заедно, са категоричен символ на любовта.

Жаба 
Жабките са символ на пречистване, прераждане и житейска мъдрост. Чрез тях можете да изразите и виждането си, че външният вид на човек не е най-съществената характеристика, по която трябва да бъде оценяван.

Разбира се, останаха още много животни. Но, за съжаление, не можем да поберем целия Ноев ковчег тук. Затова ще припомним само, че конете са свобода, зайците - плодовитост и желание за секс, а паунът е символ не само на суетата, но и на безсмъртието.

Що се отнася до всички останали зверчета, птичета и буби, в крайна сметка най-важното е на вас самите да ви харесват и какво настроение влагате в тях.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite.bg във фейсбук!

15 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 13.01.2014|15:48
много сладки роклички , всички ми харесаха
9
Не е посочен 22.10.2013|13:38
някои от показаните модели на мен много ми харесаха
8
Не е посочен 17.10.2013|11:42
Че няма да ги запомня, то е ясно, но има някои много добри попадения като десени.
7
Не е посочен 17.10.2013|10:59
много е яко с тези анималистични мотиви
6
Не е посочен 16.10.2013|16:19
Не ми допадат дрехите, не бих облякла.
5
Не е посочен 16.10.2013|14:48
Много са красиви дрехите
4
Не е посочен 16.10.2013|14:46
Много обичам дрехи с животински мотиви и принтове.
3
Не е посочен 15.10.2013|17:19
Сладурски тренд, лично аз съм много за такива неща. Стоят супер стилно и ефектно.
2
Не е посочен 15.10.2013|16:16
Много яки и весели десени, страшно ми харесват.
1
Не е посочен 14.10.2013|10:55
Забавни са, но честно казано не бих се облякла така, единствено ми харесва илюстрацията на тигър върху дрехите.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay