7 неща, които можете да направите, за да защитите дома си от крадци

7 неща, които можете да направите, за да защитите дома си от крадци

Едно от най-неприятните неща, които могат да се случат на човек, е да стане жертва на обир в собствения си дом. Обикновено крадците действат, когато знаят, че няма никой вкъщи. Най-много обири има през лятото, когато хората често пътуват и отстъстват от домовете си. Инсталирането на аларма не винаги е ефективно, а и е добре познат метод, включително на крадците. Ето още 10 начина, по които можете да защитите дома си, когато ви няма:

1. Сложете знаци на входа

Добър начин да накарате крадец да помисли два пъти, преди да влезе в къщата ви, е ако види знак на входа, указващ, че къщата има системи за сигурност против кражба. Необходимо е обаче да се приложи друг защитен механизъм, тъй като много крадци знаят как да разпознаят дали знакът е фалшив или не. Най-добре е да се консултирате с експерти и да закупите знаци, заедно с набор от инструменти за наблюдение и сигурност. 

2. Никога не скривайте ключовете в саксии, пощенски кутии или под постелки

Първите места, където крадците търсят ключове от къщи, са изтривалките пред вратата, пощенски кутии и саксии. Трябва да скриете ключа на място, което е труднодостъпно за крадеца, но в същото време ви позволява лесно да получите достъп до него. Понякога най-добрите скривалища са тези, които се виждат, като например в барбекюто, къщичката за птици или кучешката колибка. 

3. Извадете ключове от дома ви на близките си

Добре е да извадите ключове от дома си на вашите близки хора и да ги помолите да посещават дома ви, докато ви няма. Този вариант е по-добрия, отколкото да криете ключовете някъде. 

4. Поддържайте добре двора си и подрязвайте дърветата

Крадците могат да използват дърветата във вашия двор, за да се скрият или дори да имат достъп до горните етажи. В този случай е най-добре да поддържате дърветата си добре подрязани и, ако е възможно, дворът ви да изглежда подреден. 

Друг фактор, който трябва да вземете предвид, е моравата: ако не я косите често, всеки може да си помисли, че къщата ви е необитаема, което я прави лесна мишена за всеки престъпник.

5. Дръжте прозорците на втория етаж затворени

Много хора правят грешката да оставят прозорците си отворени, особено тези на втория етаж или на мазето. Само един поглед е достатъчен, за да се разбере не само дали къщата е необитаема, но и престъпниците да намерят всякакви ценности, които лесно могат да откраднат.

6. Преструвайте се, че има хора в дома ви 

Можете да поставите смарт крушки, които да контролирате чрез смартфона си. Пускайте осветлението в дома си от време на време, за да заблудите крадците, че вкъщи има хора. Така те няма да решат да влязат там. 

7. Обмислете купуването на сейф

Въпреки че не всеки човек разполага със сейф, най-добрият вариант е да държите ценностите си в такъв. Така ще затрудните крадците и може да не успеят да вземат вашите ценни вещи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay