Вечната мистерия: не Бермудския триъгълник, а G-точката

Мистерията на G-точката

Вечната мистерия: не Бермудския триъгълник, а G-точката

За Голямата стъпка ли говорим... или за нещо реално?

 

G-точката се смята за много чувствителна зона вътре във вагината, която когато е стимулирана води до интензивен, силен, вагинален оргазъм. Но дали тази G-точка наистина съществува или е просто мит?

 

Обиден би бил този въпрос за немския лекар Ернст Графенберг, който се смята за първия учен, който предлага хипотезата за съществуването на тази ерогенна зона. Това се е случило още през далечната 1950 година и... кои сега са тези доктори, които искат да оспорят откритието?

 

Всъщност, така и зоната получава името си - от доктор Графенберг (Graphenberg), накратко G-точка.

 

Години след изказването на Графенберг обаче, лекари и учени продължават да се съмняват и да спорят.

 

Има не едно и две мнения по въпроса. Даже тази мистериозна точка е толкова коментирана, колкото и войните в Третия Свят. Категорично научно изказване обаче все още няма.

 

Едуин Хуанг – доктор и директор на гинекологична болница в Масачузетс, Бостън има позиция по въпроса: "Медицинската общност е скептична относно съществуването на G-точката, защото науката няма толкова задълбочен достъп."

 

Няма много проучвания по въпроса и до момента, анатомични изследвания не са дали доказателство. Няма повече нервна тъкан концентрирана в тази зона на вагината, отколкото в другите."

 

Въпреки подобни изказвания, жените по цял свят не са се отказали да я търсят. А тези които са успели да я намерят... нека докторите пробват да спорят с тях!

28 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay