Забравени скандали от модния подиум: "Дебела" ли е Али Майкъл?

Забравени скандали от модния подиум: "Дебела" ли е Али Майкъл?

Макар че в последно време стандартите за красота за промениха драстично и вече прекалено слабите тела не се приемат за чак толкова нормални, то едно време нещата далеч не стояха по този начин. През 90-те основното изискване за манекенките и моделите бе те да бъдат екстремно слаби и често дами с напълно нормално телосложение бяха заклеймявани като закръглени. Тази токсична мода продължи твърде дълго, а през 2008 г. един скандал от модния подиум разбуни духовете из цял свят.

Ще ви върнем на Седмицата на модата в Париж през 2008 г., когато моделът Али Майкъл бе определен като прекалено пълен, за да дефилира на подиума, или по-точно краката ѝ. Тя споделя как е свалила 12 кг по време на това пътуване и след като се е прибрала у дома е прекарвала пръсти през косата ѝ, след което са падали цели кичури.

Тогава тя разкрива още потресвващи детайли зад кулисите. Много от моделите са споделили пред нея, че цикълът им е спрял поне от година.

След катo многократно е била критикувана за теглото си, единственият дизайнер, който я допуска до шоуто си е Йоджи Ямаммото. Всички други отказали да работят с "дебел модел".

"Отидох в Париж и след приключването на кастингите, агентите ми казаха, че съм качила твърде много килограми и не съм годна а участвам в ревютата. На следващия ден е прибрахме вкъщи и ден след това се появи заглавие на модната станица на Wall Street, което гласеше " Моделът Али Майкъл бе изпратена вкъщи, защото е много дебела. Това беше моментът, в който съм се чувствала най-несигурна в целия ми живот".

В това видео от 2008 г. можете да видите начинът, по който Али Майкъл е изглеждала по време на въпросната седмица на модата, когато ѝ е било казано, че краката ѝ са прекалено дебели за подиума. И ако си мислим ,ч е в монета нещата са различни, то може би отчасти е така. Но не можем да пренебрегнем начина, по който изглеждат модлеи като Бела и Джижи Хадид, Кендал Дженър и други екстремно слаби звезди от модни подиум.

 

 

Ето я и Али Майкъл в днешно време. Тя гордо позира със своето тяло за снимкте си в Instagram и изглежда по-уверена от всякога. Не знаем докога ще продължи този токсични стандарт за красота, но се надяваме все повече жени да бъдат уверени с телата си, независимо как изглеждат.

Забравени скандали от модния подиум: "Дебела" ли е Али Майкъл?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay