Забравих за сутиена по време на изолацията. Лошо ли е това?

Забравих за сутиена по време на изолацията. Лошо ли е това?

Заедно с ръкостискането и полите, сутиените започнаха да изглеждат като причудливи реликви от прекоронавирусния свят. Още преди работата дистанционно да се превърне в практика, някои жени във Великобритания поведоха акция за спиране на носенето на сутиени на работното място. В наши дни радостта от това гърдите ни да не са притиснати, е едно от малките удоволствия, които бихме могли да изпитаме.

Но сега, когато момичетата са на свобода от няколко седмици, някои от нас започват да се чудат дали животът без сутиен е за добро. Много хора не осъзнават, че в женските гърди няма мускули. Те са бучки жлезиста тъкан и мазнини, но пропорциите при всяка жена се различават значително. Една жена може да има 80 процента тъкан и 20 процента мазнини, а друга съвсем обратното – колкото повече жлезиста тъкан има в гърдата, толкова по-плътна и по-тежка е тя. Когато разберете, че тези тъкат и мазнини нямат поддържаща мускулатура, можете да разберете защо сутиените са изобретени.

Тежките гърди са склонни да се движат повече и могат да окажат повече напрежение върху различните части на тялото, които ги поддържат, като мускулите на гърба, шията и раменете. И така, каква е целта на сутиена? Няма еднозначен отговор на този въпрос. Използваме сутиени за различни неща, от това да изглеждаме по-секси до това да ги предпазим, докато правим редовния си джогинг в парка. Но функцията на сутиена не е категорична. Упражненията без подходяща опора за гърдите може да доведе до микротравми на тъканта и кожата на гърдите, а в краен случай може да причини стрии, които идват като резултат от прекомерно напрежение.

Дори тези, които не спортуват, може да имат проблем с комфорта. За някои хора забравата за сутиена е абсолютна свобода. Но за други, включително тези, които имат болки в гърдите, сутиенът не е опция, а необходимост.

Сутиенът няма да направи гърдите ви по-щръкнали или пък липсата му да ги направи по-провиснали. Тези дами, които смятат, че ако не носят сутиен ще унищожат добрия външен вид на гърдите си, трябва да обмислят и другите фактори за тази възможност, като наддаване или загуба на тегло, многоплодна бременност, генетика или напредването на възрастта. Пушенето също може да бъде условие от важно значение.

Тютюнопушенето разгражда кожната тъкан и това допринася за провисването. Няма да нараните гърдите си, освен ако не тренирате експанзивно и те се размятат насам-натам и ви пречат. А и колкото са по-големи гърдите ви, толкова повече няма да ви бъде комфортно да се размотавате вкъщи без сутиен. Дамите трябва да обърнат особено внимание и на избора на сутиен, защото лошото бельо може да нарани раменете ви и да ви причини болка.

Ако не носите сутиен, докато седите и работите на компютъра, това няма да причини трайни щети. Но трябва да сте наясно, че провисването е неизбежно. Заради науката. Гравитационната сила е физическият закон, при който две маси се привличат една към друга. Земята привлича гърдите ви, а гърдите ви привличат земята. Гравитационната сила е свързана с масата, поради което по-големите гърди са склонни да провиснат повече от малките.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay