Защо жените изневеряват?

7 истински причини

Защо жените изневеряват?

За да избягам от отговорност, ще кажа, че не пиша от личен опит, а като страничен наблюдател. Пиша от сърце. Като човек, който е наблюдавал много връзки от близо и който е имал няколко връзки, изневярата е зъл демон, който наранява хората. Изневярата ни кара да спрем да вярваме в хората и да загубим надеждата си.

В повечето случаи, хората не се питат "Защо?", "Защо хората изневеряват?", а започват да се обвиняват. Вероятно сте направили нещо, за да подтикнете вашата съпруга, годеница, приятелка да отиде в чужди ръце, но истинският въпрос е "Защо жената е решила да изневери?"

Жените, които изневеряват (както и мъжете), често изневеряват, заради проблеми в себе си.

1. Ниско самочувствие

Да, проблемът не е във вас. Може да сте любящ и мил партньор и въпреки това да ви изневерят. Жените с ниско самочувствие се нуждаят от повече от един човек, който да ги кара да се чувстват секси, желани и красиви. Ако една жена не се чувства секси и желана, тя се нуждае от мъже, които да й го напомнят.

2. Скука

Може тя просто да е отегчена. Може да се чувства неспокойна вътрешно. Да е недоволна от работата. Напрегната от майчинството. Натоварена от това, че остарява. Празнотата и скуката могат да доведат до лоши избори. Това не е "добро оправдание", а просто една от истинските причини, поради които жените изневеряват.

3. Романтика

Жените жадуват за романтика. Ние просто сме такива. И когато романтиката в една връзка липсва, жените започват да я търсят в друга връзка и при друг човек. Разбира се, би трябвало първо да поговорим с партньора си, да попитаме какво не е наред и защо липсва романтиката, но има жени, които не губят време с разговори, а просто намират това, което търсят на друго място.

4. Разсейване от "проблемен" партньор

Може би това е една от най-често срещаните причини. Например, ако единият от двамата партньори пие или използва наркотици, често другият има афера.

5. Пристрастеност

Пристрастеност към секс, внимание, пазаруване, хазарт, каквото и да е. Ако има признаци на импулсивно поведение, това може да се дължи на наличието на проблем с психичното здраве.

6. Криза на средната възраст или хормонален дисбаланс

Може да става въпрос за кризата на средната възраст, за следродилна депресия или просто да й бушуват хормоните. Всяка жена знае колко силно влияние имат хормоните над здравия разум.

7. Чувства се игнорирана

Ако вие като нейн партньор непрекъснато я игнорирате, без значение дали е заради работа, хоби, приятели, семейство или просто не ви остава достатъчно време за нея, тя веднага ще намери вниманието, от което има нужда, само че при някой друг.

Истината е, че изневярата не е нещо просто. Обикновено тя е следствие от липса на комуникация, липса на интимност, недоизяснени проблеми, недоизказани думи. И наистина, понякога изневярата е породена от проблеми със самия себе си.

В такива моменти на отчаяние, намираме утеха и смисъл в тази магическа "афера". Тя изглежда като отговор и решение на всички проблеми.

Истината?

Аферата не е решение, а само отклонение от намирането на истинските отговори, които носят мир и хармония.

Понякога обаче е по-лесно да намерим "бързо решение", отколкото да се постараем да разрешим проблема и да запазим връзката си.

Изневярата изглежда като лесен отговор, но създава още повече проблеми. По-добре не го правете...


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay