Защо избягвам твърде милите мъже?

Най-вече, когато са фалшиво такива

Защо избягвам твърде милите мъже?

Нека заглавието не Ви подвежда. Прекланям се пред мъжете, които са истински джентълмени, уважават жените и знаят как да се държат с тях. Не съм от момичетата, които си падат по лоши момчета, Боже опази. Дано никога не попадна в това клише.

Сега ще Ви уточня за какво говоря. Сигурно и Вие сте срещали мили и внимателни мъже, които през цялото време държат приятелката си за ръка, целуват я, питат я как е и общо взето като че ли нямат очи за други. Е, и аз съм ги виждала и съм си мечтала тайничко и моят да стане поне наполовина романтичен и внимателен. Понякога може би не ми стига вниманието към мен, но едва ли има жена, на която то стига.

И така мечтаех ли мечтаех, докато не започнах да виждам, че нещата не са изобщо така, както изглеждат отстрани.

Типичен пример: едно момиче имаше връзка с момче 2 години. През това време никога не съм ги виждала да се карат, винаги той я носеше на ръце, обсипваше я с комплименти, когато бяха пред другите, като истински кавалер я настаняваше на стола, отваряше й вратата в ресторанта или магазина, говореше й ласкаво и никога не съм чула да й казва нещо навъпреки. Звучи като сбъднала се приказка.Е, приказка е, но не напълно истинска.

В един момент забелязах, че момичето, когато излиза без него, е доста унило и като че ли подтиснато. Бъзиках я "Стига, той няма да избяга." В началото тя не искаше да ми споделя каква е причината за настроението й, но след това ми призна, че нещата с него не вървят от близо половин година, че се е държал отвратително с нея, когато са двамата, че не уважавал мнението й и не я слушал за нищо.

Бях изумена. "Как? Онзи вежлив мъж, чието копие си бях пожелала и за себе си?!" Как е възможно човек да е толкова различен вкъщи и навън, пред останалите?

След това разбрах всичко. Той просто не искал да се разчува, че нещата не са гладки и искал да поддържат това фалшиво лице пред другите.

Тогава като че ли прогледнах и аз. Всичко е било маска. И като си помисля колко мъже я слагат тази маска. Ето защо хукнах да се извинявам на приятеля си.

Мили мъже ли..? Нека да са мили, но не фалшиво! Защото на мен в измислена приказка не ми се живее!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay