Домът на Тина Търнър ще бъде превърнат в музей

След 4 десетилетия битка с високо кръвно налягане, рак на червата и претърпяна бъбречна трансплантация, Тина Търнър почина на 83-годишна възраст. И въпреки че легендарната певица вече не е сред нас, тя завинаги ще живее през наследството, което тя остави след себе си - нейната музика.

Вдовецът на Тина Търнър планира да превърне имота си в Швейцария в музей

Съпругът на Тина, Ервин Бах, има планове да преустрои техния живописен имот за £58 милиона в Стефа, Швейцария, в завладяващ музей, който ще почита и чества живота на легендарната музикална икона.

Този имот е само на половин час от пищното им имение на спокойния бряг на езерото Цюрих, където двойката живееше заедно през последното десетилетие.

Градът, който Тина някога е наричала дом, също планира да я почете, като постави нейна статуя

Браунсвил, градът, в който Тина Търнър прекарва голяма част от годините си, обмисля инсталирането на статуя в нейна чест в Heritage Park, близо до гимназията, която е посещавала Тина.

Въпреки че звездата напуска града на 16 години, когато баба ѝ починала, той остава неразделна част от историята на Тина и вече е дом на Музея на Тина Търнър.

Кметът на града разкри защо иска статуята да бъде поставена в града, в който е израснала

"Когато Тина излезе на сцената, тя я притежаваше. Искаме тази статуя да представлява тази страст. Тина беше вдъхновение за целия свят... тя показа на хората от Браунсвил, че независимо откъде тръгваш, ти притежаваш своята история за това къде ще стигнеш", обясни той.

Тина Търнър постигна голям успех в кариерата си и намери щастие в любовния си живот. Въпреки че първият ѝ брак завърши с развод, тя се радваше на щастлив живот с втория си съпруг, който дори ѝ даде един от бъбреците си, за да може да живее по-дълго.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay