Интересни факти за София Лорен

Интересни факти за София Лорен

Всички познаваме София Лорен като великолепна и талантлива актриса, постигнала голям успех и спечелила любовта на милиони почитатели по целия свят. Животът й обаче не бил гладък и все още й е мъчно да говори за някои събития от миналото си. И все пак тя успяла да издържи на всички тези трудности и да покаже на света колко силна личност е. 

Ето 12 факта за София Лорен, които показват различни страни на личността на тази филмова легенда:

Въпреки че бащата на София Лорен бил от благороден произход и тя технически имала право да се нарича маршиос, той не бил до нея и не издържал семейството. Тя е израснала в бедност и е трябвало да започне да работи с баба си, когато е била тийнейджърка.

Интересни факти за София Лорен

София признава, че през цялото си детство е била подигравана, че е незаконна, тъй като майка й никога не се е омъжвала за бащата на София. До 14-годишна възраст тя е смятана за грозно патенце. Дори имала псевдоними като "Клечка" и "Клечка за зъби", защото била слаба, но след това станала една от най-красивите жени.

Младата София Лорен започнала успешно да участва в конкурси за красота. За първото състезание, бабата на София направила рокля от розова завеса, защото не можели да си позволят да купят нова. През 1950 г. тя получава титлата "Мис елегантност" на конкурса "Мис Италия".

София получила първата си роля, когато била само на 16 години, и изиграла главната роля във филм, когато била едва на 19 години. Тя използвала първите си доходи, за да издържа семейството си. 

София Лорен получила награда "Оскар" за най-добра актриса, за изпълнението си във филма "Две жени" (1961 г.) и това била първата голяма награда Оскар за италианска актриса.

През 1981 г. тя станала първата знаменитост, която пуснала свой парфюм. По-късно София Лорен пуснала и марка очила.

Интересни факти за София Лорен

Дори излежаването на 17-дневна присъда в затвора за укриване на данъци през 1982 г. никога не навредило на популярността на София: когато се върнала от затвора, тя била посрещната от тълпи журналисти и фенове. През 2013 г. върховният съд на Италия я освободил от обвиненията.

През 1991 г. актрисата получила почетна награда на Академията за значителния си принос във филмовата индустрия и била обявена за "едно от съкровищата на световното кино".

София Лорен е известна с приемането на естествения вид на тялото си. Тази увереност първоначално била демонстрирана по време на първия й тест на екрана, когато оператор намерил нейните черти за твърде необичайни и посъветвал София да отслабне и да оправи носа си. Въпреки че тази забележка можело да унищожи самочувствието на всяка друга млада актриса, София просто отказала идеята и продължила напред.

Увереността й никога не я напускала. Например, актрисата не се срамувала да се появи на червения килим с косми под мишниците. Като силен поддръжник на идеята да обичаш и да приемеш себе си, актрисата отбеляза: "Има твърде голям натиск, за да се оправдаят определени образи на това как трябва да изглеждат жените."

Интересни факти за София Лорен

За драмата Две жени, която беше една от най-известните творби на София, първоначално тя трябвало да играе ролята на млада жена, но настоявала да играе майката на този герой. Тя се бори срещу типа "просто красива жена" и се доказва като талантлива актриса.

София Лорен е доста висока (около 175 см). Въпреки че това плашело някои актьори от мъжки пол, които избягвали да се появяват заедно с нея, това не й попречило да носи високи токчета.

Актрисата се появи в изданието за 2007 г. на известния календар на Pirelli на 72-годишна възраст. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay