4 начина да се справите с мигрената

4 начина да се справите с мигрената

Нека поговорим за мигрената. Всички, които имат мигрена, знаят колко ужасна може да бъде тя. И не, криенето под завивките не е решение! 

И сякаш самата болка не е достатъчна, тя е придружена с чувствителност към светлина, шумове, миризми и понякога гадене и повръщане. 

Жените са много по-склонни да страдат от мигрена и голям процент от жените страдат от това ужасно главоболие. 

За съжаление, няма начин да предотвратите тази болка, но поне има начини да се подготвите за следващия път. Ще ви предложим 4 начина, по които можете да се справите с ужасната мигренозна болка. 

1. Приемайте магнезиеви добавки

Хората, които страдат от мигрена, имат по-ниски нива на магнезии. Магнезият може да потисне мозъчните сигнали, причиняващи болка. 

За да намалите силата и честотата на главоболията, приемайте ежедневно 400 до 500 милиграма магнезии. Много е важно да имате търпение, защото ще забележите подобрение след около 6 седмици.

2. Дайте шанс на акупресурата

Натискът върху определени точки, като например точката между основата на главата и врата, може да ви осигури моментно облекчение. Специалистите дори твърдят, че пиърсинга на определена точка на ухото също помага. 

3. Посъветвайте се с вашия лекар относно лекарствата

Ако имате мигренозно главоболие повече отт 5 пъти в месеца, обсъдете с вашия лекар варианти за някакви медикаменти. Едва ли ще уцелите подходящото лекарство от първия път, но може да експериментирате.

4. Помислете за ботокс. Да, сериозно

Да, тази магическа процедура, която се бори с бръчките, помага и при мигрена. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay