5 причини за болки в гърдите

5 причини за болки в гърдите

Гърдите са нещо прекрасно. Придават женственост на тялото и са способни да изхранват човешко същество. Но понякога могат да болят наистина силно. 

Болката може да се появи по различни причини. Трябва много да внимавате с размера на сутиена. Колкото и страшно да звучи, всъщност болката рядко е свързана с рака на гърдата, така че не се притеснявайте. 

Повечето ракови заболявания на гърдата не причиняват болка. Но какво причинява тази болка и има ли начин да се отървете от нея? Разбира се, че има. Ето какво трябва да знаете и да направите:

1. Месечният цикъл 

Най-честата причина за болка в гърдите е промяната в хормоните, която идва заедно с вашия цикъл - по-специално, спадът на естрогена след овулацията. 

По време на овулацията нивата на хормоните се повишават с естроген, прогестерон, тестостерон - така че ПМС започва, когато нивата на хормона спаднат и това е периодът, в който обикновено имаме болка в гърдите. 

Добрата новина е, че когато менструацията ви свърши и болката ще изчезне. 

2. Започнали сте да тренирате по-интензивно

Възможно е гърдите да ви болят след тренировка, но всъщност това не е болка в гърдите, а в гръдната мускулатура, така че не е повод за притеснение. Тази болка е временна и за няколко дни ще отшуми. 

3. Сутиенът ви не е подходящия номер

Болката в гърдите често е причинена от неправилен номер сутиен. Ако сутиенът ви е малък, той притиска гърдите ви и това води до болка. Начинът за справяне с този проблем е просто да си купите подходящи сутиени. 

4. Гърдите ви са на бучки

Понякога гърдите изглеждат сякаш са на бучки, поради фиброцистична гръдна тъкан. Това означава, че просто гърдите ви имат повече бучки и подутини, но това не е нещо, за което да се притеснявате. Тези "бучки" са кисти или пълни с течност сакове, които обаче са абсолютно доброкачествени и не увеличават риска от рак на гърдата, просто увеличават размера си и могат да стават все по-болезнени.

5. Гърдите ви са чувствителни към кафето 

Ако имате такава фиброцистична гръдна тъкан може да сте по-чувствителни към стимуланти като кафе. Гърдите имат малки канали и понякога тези канали се подуват, заради стимуланти, като кофеин и шоколад. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay