6 начина за лечение на бебешка екзема

Ефективни методи за справяне с екзема

6 начина за лечение на бебешка екзема

Когато върху гладката, копринена, бебешка кожа се появят червени, сухи, сърбящи области, често виновникът е екзема. Тези проблеми се появяват обикновено при бебетата между 2 и 6 месеца. Екземата (или атопичен дерматит) засяга около 20% от кърмачетата. Ако и вашето бебе има такива проблеми, ето 6 начина да се справите с екземата:

1. Избягвайте локалните дразнители

Много бебета имат кожни алергии към парфюмите, боите и химическите вещества в обикновените битови продукти като сапуни, перилни препарати, омекотители за пране и други препарати. Преминете към хипоалергенни продукти, без оцветители, аромати и всичко, което може да дразни бебешката кожа. 

2. Направете тест за хранителни алергии

Локалните дразнители не са единствените алергични реакции, които могат да причинят екзема. Направете тест за алергии и ако се окаже, че вашето бебе има алергия към някоя храна, екземата ще изчезне, заедно със спирането на приема на тази храна. 

3. Използвайте добър крем за екземи 

Добрият, качествен крем за екземи е най-доброто лечение. След като откриете подходящия крем го нансяйте няколко пъти дневно, особено след къпане. 

4. Избягвайте прегряването 

Препоръчително е децата с екзема да носят дрехи с леки, дишащи материи. Прегряването е много противопоказно за деца с екзема. Избягвайте груби тъкани като вълна. Освен това внимавайте водата да не е гореща, когато ги къпете. 

5. Внимавайте бебето да не надрасква кожата си

Тъй като екземата сърби, повечето деца се чешат и драскат. Майките се притесняват да не останат белези от това постоянно драскане. За да предпазите бебето от инфекция, старайте се ноктите винаги да са изрязани и почистени. Нощем слагайте ръкавици. 

6. Използвайте медикаменти

Изброените методи по-горе не са достатъчно ефективни, така че се налага и използването на медикаменти. Всички тези методи са страхотни и влияят добре на детето, но не са достатъчни. Консултирайте се с дерматолог, който да назначи адекватно лечение. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay