Как да направите кафето си по-здравословно

Ако мислите пиенето на кафе сутрин за лош навик, имаме добри новини за вас – проучвания показват неизменните ползи на кафето върху здравето, включително подобряване състоянието на черния дроб и намаляване на риска от заболявания на нервната система. Като говорим за чисто черно кафе, не гарнирано със сметана, карамел и други добавки.

Как да направите кафето си по-здравословно

С толкова много изкуствено ароматизирани сметани, захари, маскирани като здравословни, кафето може бързо да се трансформира от така необходимия енергиен тласък в бомба с празни калории. Ето как да направите кафето си по-здравословно:

Ако жадувате за кафе и имате няколко часа преди обедната почивка за обяд, опитайте да добавите малко мазнина към кафето. Така ще потиснете глада и ще се чувствате заситени с часове. А и ще поддържате стабилни нива на кръвна захар.

Добавете естествени аромати. За безкалорично подсилване на вкуса, опитайте да добавите чист екстракт от ванилия или поръсена канела върху кафето. А и канелата има благоприятни свойства. Едно от тях е, че канелата може да помогне да намали риска от сърдечни заболявания, като подкрепите здравословния холестерол.

Подберете добре подсладителите си. Рекламираните като здравословни подсладители може да са пълни с ненужни захари и всъщност бялата захар може да е по-добрият избор. Ако се нуждаете от малко повече сладост в кафето си, опитайте стевия.

Опитайте да го приемате с храна. Ако кафето разстройва стомаха ви, опитайте да го пиете с лека закуска. Добавянето на малко мляко към него също би помогнало за компенсиране на киселинността му и може да облекчи въздействието върху стомаха ви. Може да изберете и по-нискомаслено мляко.

Изберете кафе без кофеин, ако сте чувствителни към кофеин. Понякога само миризмата на кафето може да ви послужи за повишаване на енергията, така че ако чувствате непоносимост към кофеина изберете безкофеиновото кафе.

Използвайте кафето като напитка преди тренировка. Колкото и да обичате да седите в любимото си кафе с пълна чаша и хубава книга, кафето може да ви предизвика да се раздвижите и това се случва благодарение на кофеина.

Пийте кафето горещо, тъй като горещото кафе отделя повече антиоксиданти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay