Световен ден на първата помощ

Всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ.

Световен ден на първата помощ

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец вече 16 години всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ.

През 2016 г. денят е посветен на опазването живота на една от най-уязвимите групи от обществото – децата, и е под надслов "Първа помощ за деца и от деца!", съобщиха от БЧК. И тази година Световният ден на първата помощ съвпада с провеждането на Националния конкурс "Пътен полицай на годината – 2016", който се организира от отдел Пътна полиция при ГД "Охранителна полиция" от 8 до 10 септември 2016, а домакин на събитието ще бъде ОД на МВР Хасково. Експерти на БЧК ще проведат теоретичния и практически изпит по първа помощ на участниците в състезанието и ще осигурят награди за най-добре представилите се.

Днес в рамките на състезанието "Пътен полицай на годината" доброволци на БМЧК ще демонстрират оказване на първа помощ и ще предоставят информационни материали и учебни пособия по темата.

Събитието в София е в парк "Заимов”.

Всички областни организации на БЧК в цялата страна ще организират демонстрации, обучения по първа помощ, детски конкурси и др., които имат за цел да превърнат този ден в значимо национално събитие за повишаване на обществената осведоменост за значението на първата помощ при спасяването на човешкия живот. Точно в 12.00 ч. участниците в събитията по места, хванати за ръце, ще образуват традиционната за този ден верига на първата помощ.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay