Зелен чай, ледена вода и криотерапия са сред най-горещите тенденции за възстановяване на кожата от слънцето

ГОРЕЩИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ПРЕЗ ЛЯТОТО ВОДЯТ ДО РАЗЛИЧНИ КОЖНИ ПРОБЛЕМИ. ЕКСПЕРТИТЕ НА ШВЕЙЦАРСКИ КОЗМЕТИЧЕН БРАНД FOREO ПРЕДЛАГАТ РАЗЛИЧНИ СЪВЕТИ КАК ДА БЪДАТ УСПОКОЕНИ В ДОМАШНА СРЕДА

Зелен чай, ледена вода и криотерапия са сред най-горещите тенденции за възстановяване на кожата от слънцето

Сред най-иновативните методи за възстановяване на кожата след интензивно излагане на слънце тази година са маските с ледена вода и криотерапията в домашни условия. Кожата на лицето е изключително чувствителна към температурата на външната среда и в хода на лятото често възникват проблеми в следствие на прегряване на кожата. Освен неудобство, това води до завишена чувствителност и дехидратация, а редица проучвания сочат, че може да причини и по-сериозни здравословни проблеми като топлинни обриви, слънчево изгаряне и кожни инфекции. Експертите на козметичния лидер FOREO разкриват още някои от най-ефективните трикове за поддържане на комфортно състояние на кожата на лицето и възстановяването ѝ след летния сезон:

Освежаване със зелен чай и мента

Една от най-ефективните комбинации за успокояване на кожа, която е била изложена дълго време на UV лъчи, е терапията със зелен чай и мента. Растителният антиоксидант катехин, присъстващ в зеления чай, има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразнената кожа. Междувременно ментата съдържа ментол, който има охлаждащ ефект. Първо е важно да се накисне пакетчето зелен чай за 3 минути, а след това се добавят и стръковете мента. Изстиналата смес се нанася с помощта на памучен тампон. Сместа може и да се използва и като спрей за лице.

Хидратация с краставица

Краставиците съдържат цели 96% вода, което ги прави изключително хидратиращи. Освен това съдържат и витамини С и Е, които могат да помогнат за изсветляване и защита на кожата от увреждане, причинено от свободните радикали. Краставиците се режат на тънки резени и се нанасят върху раздразнените участъци от кожата. Също са ефективни при тъмни кръгове, като резенчетата от краставица се поставят върху очите за около 10-15 мин.  

Многофункционална грижа с алое вера

Алое вера е доста многофункционална съставка и определено трябва да бъде част от ежедневната грижа за кожата. Често се използва за лечение на слънчеви изгаряния, защото помага за успокояването и заздравяването на кожата. Растението също хидратира и може да помогне за намаляване на появата на фини линии и бръчки. Нанася се тънък слой от гела върху лицето, като екипът на FOREO съветва добавянето на капка масло от лавандула за най-добър ефект.

Зелен чай, ледена вода и криотерапия са сред най-горещите тенденции за възстановяване на кожата от слънцето

Естествен тонер с розова вода

Розовата вода се използва от векове в грижата за кожата заради многото си предимства. Освежава кожата и има противовъзпалителни свойства. Розовата вода също е естествен тонер, който може да помогне за избистряне на тена и придаване на кожата здравословен блясък. Нанася се като спрей или с помощта на памучен тампон. Може да послужи като допълнителна съставка в хидратиращ крем или маска за лице.

Освежаваща терапия с ледена вода

Водата с лед е незабавен начин за охлаждане и стягане на лицето. Най-лесният начин за употреба е нанасянето като спрей. Важно е да се избягва директен контакт на леда с кожата, тъй като той може да увреди структурата на епидермиса.

Криотерапия у дома

Криотерапията е лечение, което включва използване на уред за подаване на струя студен въздух към лицето. Иновативното устройство FOREO UFO 2 може да помогне за свиването на кръвоносните съдове, намаляването на възпалението и успокояването на кожата. Също така, има позитивно действие срещу стареенето, като стимулира производството на колаген. Това нестандартно устройство съчетава термотерапия, криотерапия, LED светлини и T-sonic пулсации за постигане на резултати на професионално ниво за нула време от комфорта на дома на потребителя.

Охлаждащи маски

Маските за лице са доста популярна опция, защото имат инстантно позитивно действие върху кожата и повечето им съставки са лесно достъпни. Отлични компоненти за хидратираща маска са банан, мед от манука и една супена лъжица обикновено кисело мляко. За озаряване действа комбинацията от една супена лъжица настъргана краставица, една супена лъжица обикновено кисело мляко и една чаена лъжичка лимонов сок. Против възпаление действат овесени ядки, мед от манука и обикновено кисело мляко. Маската се нанася върху лицето и се измива след 15 минути с хладка вода. Отлична опция за професионална грижа за лице са маските на FOREO, специализирани към всеки тип кожа.

За да научите повече за най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света и да сте в крак с бъдещия растеж и иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. Продуктите на бранда могат да бъдат закупени също от notino.bg, zlatnaribka.com и arlen.bg.

За FOREO

Шведският козметичен и технологичен бранд FOREO предлага нови стандарти за красота и грижа: от серията LUNA – устройства за почистване на лице, награждавани десетки пъти, през продуктовата линия UFO, която въведе изцяло нов начин за нанасяне на продукти за лице, до ISSA, която стои зад преоткриването на четката за зъби. Подходът е дързък – марката не просто подобрява съществуващите дизайни – FOREO Швеция ги разрушава и ги рестартира из основи, като гарантира, че най-добрите продукти не са привилегия само за хората с високи финансови стандарти. FOREO насърчава увереността – когато се чувстваш добре, изглеждаш добре, и мисията е изпълнена! Дебютът на FOREO на пазара е през 2012 г. и в момента брандът присъства в 77 страни в света, като продължава да се разраства.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay