Идеи за бягство от София през есента

Три идеи за разходки, които са подходящи за есенните месеци

<p>Копривщица, Лютовата къща</p>

Копривщица, Лютовата къща

Есента може и да бележи края на лятото, плажовете и разходките по рокли с презрамки, но пък слага началото на красивите, преливащи се багри на дърветата, меките килими от паднали листа и пейзажите, които радват очите.

Не се затваряйте вкъщи през есенните уикенди. Дори и времето да не е перфектно, разходка в топли дрехи сред природата със сигурност ще ви освежи и зареди с добро настроение. Пък и да не забравяме за циганското лято и за събуждащия се сезон на театъра, операта и концертите...

Ето три идеи за разходки, които са подходящи за есенните месеци. И идват тъкмо навреме - все пак предстоящите три почивни дни се очертават слънчеви и топли. Ако все още нямате планове и живеете във или близо до София, може да посетите...

Копривщица
Стари къщи, тесни, покрити с камъни улички и многоцветната гора на заден план – ето това е перфектната гледка за есента.

Идеи за бягство от София през есентаКопривщица

Почти целият град е един паметник на културата – ако сте с децата си или пък самите вие от деца не сте идвали тук, припомнете си музеите на някои от най-важните личности в българската история. Георги Бенковски, Любен Каравелов и Димчо Дебелянов имат свои музеи тук. Не пропускайте и Ослековата къща, а вечерта опитайте местната кухня.

Идеи за бягство от София през есентаКопривщица, Ослековата къща

Пловдив
Отправете се към Пловдив, където есента е пълна със събития и няма как да се случи да скучаете. В края на септември се провежда Нощ на музеите, Есенният салон на изкуствата пък предлага богато разнообразие от театрални постановки, концерти, изложби и други културни събития.

Идеи за бягство от София през есентаПловдив, Старият град

Добавете към това и разходка по калдъръмите на Старинния Пловдив и ето ви го перфектния есенен уикенд! Какви събития предстоят в Пловдив вижте тук.

Идеи за бягство от София през есентаПловдив, Старият град

Манастирите около София
Чували ли сте за Софийската Света гора? Около столицата има толкова много манастири, че ще ви трябват доста уикенди да ги обиколите всичките.

Разтворете карта и си изберете някой случаен. Препоръчваме Лозенския манастир за красива гледка от високо към София; Драгалевския манастир за среща с историята - там се е укривал Левски по време на обиколките си из България; Кремиковския манастир, ако времето е слънчево - има чудесни пейки и масички за пикник.

Идеи за бягство от София през есента

За още екскурзионни съвети станете част от Jenite.bg във фейсбук!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 23.09.2013|16:14
Знам, че Пловдив е много красив град. Може да си изберете и някоя по-далечна дестинация.
2
Не е посочен 09.09.2013|15:31
Определено Пловдив :)
1
Не е посочен 05.09.2013|19:37
никога не съм била в Копривщица.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay