Излиза романът "Градината на Боговете" от Джералд Даръл

Издава се от издателство Colibri

Излиза романът "Градината на Боговете" от Джералд Даръл

"Градината на боговете"  е неразделна от емблематичната "Трилогия за Корфу”, която включва още "Моето семейство и други животни” и "Птици, зверове и роднини”. Благодарение на тази великолепна поредица гръцкият остров се прославя по цял свят и неслучайно една от забележителностите му днес е паметникът на Даръл, издигнат от признателните корфучани.

"Градината на боговете” излиза през 1978 г. и затвърждава славата на автора си като човек с искрящо чувство за хумор и ненадмината дарба на естествоизпитател. Именно на Корфу Даръл превръща семейното жилище в зверилник и се посвещава изцяло на изучаването на местната фауна. Ето какво признава той: "За да успея да предам сбито петте години, изпълнени със случки, наблюдения и приятни преживявания, в нещо, което да не излезе обемисто като "Енциклопедия Британика", бях принуден да сгъстявам, окастрям и присаждам, поради което не остана много от естествения ход на събитията." А ние, щастливите читатели, ще добавим, че все пак е останало достатъчно, за да четем и препрочитаме сагата "Даръл" с несравнимо удоволствие.

Роден в Индия през 1925 г., Джералд Даръл е прочут като основател на Джърсейския тръст за защита на дивите животни (впоследствие наречен на негово име) и на Джърсейската зоологическа градина. През 1947 г. той финансира, организира и оглавява първата си експедиция в Африка с цел да събере животни за някои големи зоологически градини. Следват експедиции в дебрите на Парагвай, Аржентина, Сиера Леоне, Мексико, Мавриций и Мадагаскар. До 1995 г., когато напуска света на живите, Даръл създава общо двайсетина книги, постигнали забележителен успех заради безупречно подбраните теми и облагородяващия хумор.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay