Изненадващият ефект на слънчевата светлина върху гел лака

Вижте как влияе слънцето на маникюра ни

Изненадващият ефект на слънчевата светлина върху гел лака

Може да прозвучи драматично, но гел лакът наистина променя живота ни! Обикновените лакове, които издържат по няколко дни вече не са особено актуални. Кой би се лакирал през 2 дни, след като може да има перфектни, лъскави и по-твърди нокти за поне 2 седмици, без никакви усилия?!

Но има един аспект на гел лака, който ни кара да мислим, че обикновените лакове не са чак толкова лоши- свалянето на гела. Процесът на отстраняване на гел лак е доста необикновен. Освен че отнема поне 30 минути, понякога имаме чувството, че след като свалим фолиото, няма да имаме нокти. Такова впечатление оставя използването на чист ацетон.

Гел лакът моментално се превръща от удобство в проблем.

Носенето на гел лак повече от 2 седмици може да се окаже опасно. Гел лакът е направен така, че да стои на ноктите 14 дни. Носенето му по 3-4 седмици не е препоръчително. Причината е проста: UV светлината. Знаете, че при лакирането с гел лак е нужна лампа с UV светлина, за да може лакът да се втвърди. Слънчевите лъчи имат абсолютно същото действие върху лака. Така че колкото повече време носите гел лака, толкова повече той се втвърдява и отстраняването му се превръща в истинско предизвикателство.

Освен това, не всички лакове могат да се използват заедно. Например ако основата и топ лака са на една марка, а цветния лак- на друга, отстраняването може да бъде истински кошмар. Всяка компания използва различни съставки, така че се консултирайте с маникюрист, ако правите гел лака си в домашни условия.

Но въпреки всичко това, трябва да кажем "Да живеят гел лаковете!" 

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay