Анджела Бърд за Благотворителния базар:"Нашата мисия е да помогнем на колкото се може повече хора"

Интервю с г-жа Анджела Бърд, президент на Международен женски клуб – София

Анджела Бърд за Благотворителния базар:"Нашата мисия е да помогнем на колкото се може повече хора"

Ежегодният Благотворителен базар на Международен женски клуб – София е едно от най-популярните събития в столицата, защото събира на едно място десетки различни култури. Двадесет и второто издание на ежегодния Благотворителен базар, организиран от Международен женски клуб – София, тази година ще бъде на 4 декември. Събитието ще се проведе в Интер Експо Център и ще продължи от 10:30 до 19 часа. Анджела Бърд, президент на Международен женски клуб – София, ни разказа малко повече за Благотворителния базар:

Здравейте, госпожо Бърд, вие сте част от Международен женски клуб – София и сте президент на Клуба. Бихте ли ни разказали малко повече за него?

Здравейте! Има много такива женски клубове в градове по целия свят. Тяхната мисия е да посрещнат жените, които пътуват със своите съпрузи на дипломатически мисии или работещи в частния сектор, за да се почувстват по-бързо добре в страната. Нашият клуб в София е основан през 1989 година и е бил свидетел на много промени. Една от тях е, че все повече от тези съпруги, които идват в България, почти веднага започват да работят. Друга промяна е, че вече много посланици са жени... Така че нещата се променят, а с тях – и Клубът. Той приютява не само жени от различни култури, различни държави, но и жени с различни ангажименти – работещи жени, жени с деца, жени, които вече са пенсионирани – при нас винаги е много интересно и динамично!

Какви каузи подкрепя Международен женски клуб – София?

Ние подкрепяме много благотворителни инициативи в България, като каним всички благотворителни организации да кандидатстват за финансиране веднъж годишно след Благотворителния базар – нашето най-голямо събитие. В зависимост от размера на събраната на Базара сума преценяваме колко каузи можем да подкрепим през предстоящата година. През 2016 г. подкрепихме над 20 проекта, свързани с образование, здраве, помощ за възрастни хора и за деца с физически или умствени увреждания. Повече информация за всички проекти има на нашия сайт – www.iwc-sofia.org.

Какво представлява Благотворителният базар? Какво предлага на посетителите?

Ежегодният Благотворителен базар е нашият основен начин за набиране на средства в подкрепа на благотворителни каузи, а като Международен клуб ние решихме да внесем в него по нещо от всяка от нашите култури, кухни, традиции. Базарът наистина представя целия свят на едно място.

Каква е целта на Базара? При кого отиват събраните средства?

Нашата мисия е да помогнем на колкото се може повече хора в неравностойно положение в България. През годините спечелихме уважението и подкрепата на бизнеса и дипломатическите общества. Незаменима за нас е и подкрепата на Столична община. Ние дълбоко оценяваме всяка помощ, която получаваме. Безценна за Клуба е и помощта на армията ни от доброволци!

Какво Ви мотивира да правите всичко това? По какъв начин членството в Международен женски клуб – София Ви носи удовлетворение? Трудно ли се организира толкова мащабно събитие?

В началото бях нова в България и се присъединих към Клуба заради социалния му аспект – да намеря мястото си в страната, да опозная културата ѝ. След време изпитах нуждата да дам същата подкрепа на новите ни членове. Така работи Клубът! Базарът изразява неговия дух и направо действа пристрастяващо – някои от нашите членове помагат в организирането му от 22 години!

Колко държави ще участват в тазгодишния Базар и с какво той ще бъде по-различен от миналогодишните базари?


Тази година има толкова много нови неща, които предлагаме! Има десет нови държави участнички, което прави общо 60 различни култури. За нас е много мотивиращо да знаем, че имаме такава подкрепа от страна на посолствата и на общностите тук, в София, и че те оценяват колко е важен Базарът! Дядо Коледа и Рудолф също ще дойдат! Ще има две сцени – вътрешна и външна, и повече пространство, за да осигурим място за всички. 

Тази година Базарът ще бъде с удължено работно време и за пръв път посетителите имат възможността да закупят билети онлайн. Защо направихте тези промени?

Причините са много. Това е 22-рото издание на Базара и искаме всяка година да е различно, да е вълнуващо за посетителите. Има и причини от чисто практическо естество. Тъй като можем да си позволим да организираме събитието само като еднодневно, затова направихме деня по-дълъг! Освен това разширихме мястото, като добавихме външната зона. Надяваме се, че по този начин хората ще се чувстват по-комфортно и ще искат да останат по-дълго, за да се насладят на всички допълнителни активности, които сме им подготвили!

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay