Даниела и Юлия от дует „Мания“ – очаквано добра комбинация

Даниела и Юлия от дует „Мания“ – очаквано добра комбинация

Атрактивни, красиви и безспорно много талантливи – те са Даниела и Юлия от дует "Мания". Един от най-успешните родни поп дуети тази година става на 20 години и ще отпразнува юбилея с грандиозен концерт-спектакъл на 10 октомври в Music Jam. Ето какво споделят двете сестри както за мечтите и живота си в личен план, така и за предстоящия двучасов лайв, който ще събере на една сцена изпълнители като Орлин Горанов, Янка Рупкина, Орлин Павлов, "Акага", в специално интервю за Jenite.bg.

Предстои ви да отпразнувате юбилей през октомври, ще ни издадете ли малко повече за концерта, който подготвяте?

Дани: Много сме щастливи и нямаме търпение вече да е октомври месец. Концертът ще включва както стари така и по-нови наши хитове, разделени по стилове. Както обикновено, залагаме на визия, хореография и силно сценично присъствие. Водещ фактор са и гост-изпълнителите, които сме поканили, но тях ще ги запазим като изненада.

Юлия: Нека само споменем Орлин Горанов, Янка Рупкина, Орлин Павлов, група "Акага", които са наши скъпи приятели. Желанието ни е да съберем на едно място както наши приятели – големи изпълнители на българската музикална сцена, така и всички наши почитатели, защото този концерт е и за тях.

20 години на сцената не са малък период, какво ви мотивираше през всичките тези години?

Дани: Като по-малки ни мотивираха нашите родители. Баща ни е музикант, китарист и винаги е бил добър стимул за нас. Майка ни се занимаваше с рисуване и манекенство, което е предала и на мен. В ранното ни детство стимул бе за нас и участието ни в детски хор "Щастливо детство”, с диригент Татяна Рошманова, с който имаме спечелени много български и международни награди. Мотивираха ни и изпълнители като Withney Houston, Mariah Carey, Aretha Franklin, Beyonce и много други. Лично моят най-мотивиращ стимул в живота е любовта.

Даниела и Юлия от дует „Мания“ – очаквано добра комбинация

Ако се върнем назад във времето, кои са най-щастливите ви спомени? А най-трудните ви моменти?

Дани: Най-щастливият ни момент е спечелването на 1-ва награда на Световния Шампионат по изкуствата през 2000 г. Също така и участието ни на два големи международни фестивали в Китай през 2003 г. самостоятелно и през 2004 г. заедно с БТР. Като най-труден момент бих посочила времето, в което бяхме разделени със сестра ми, докато живях в Ню Йорк. За нас бе истинско изпитание.

Юлия: Имаме толкова много красиви спомени, че все едно са минали няколко живота. Истински щастливи обаче се почувствахме, когато спечелихме златния медал на Шампионата по Изкуствата в Лос Анджелис с песента на Марая Кери и Уитни Хюстън "Wnen you believe". Непосредствено след като издадохме първия си албум "Не е истина" през 1999 г., заминахме за Норвегия с групата "Step on fire". Когато се прибрахме два месеца по-късно в България, разбрахме, че вече сме станали много популярни. Кавър версията на песента "Светът е за двама" и "Не искам, не мога" звучаха навсякъде – радиа, телевизии, клубове. Беше толкова вълнуващо и истинско! А относно трудните моменти – не мисля, че са били много. Най-важното е че сме здрави и се радваме на всичко, което сме постигнали.

Какво ви даде и какво ви отне славата?

Дани: По-скоро бих казала кариерата... На мен лично това да имам семейството, за което винаги съм мечтала. Но с цялото си сърце вярвам, че тази моя мечта много скоро ще се превърне в реалност.

Юлия: Славата е нещо прекрасно, стига да си стъпил здраво на земята. Даде ни вълшебни емоции, приятели, безброй фенове и пътувания. Не мога да кажа, че ни е отнела нещо. Важното е, че през всичките тези години успяхме да запазим себе си такива каквито сме - да бъдем истински, да запазим доброто в себе си, да успяваме да оценяваме и да се радваме на малките и стойностни неща в живота.

Какво е за вас музиката?

Дани: Една голяма магия, без която не можем.

Юлия: Музиката е нашият живот, тя е любов и вдъхновение.

Имате ли си любима история, свързана с някоя от песните ви? Може ли да ни я споделите?

Дани: Да, песента "Събуди ме” написах по истинска история. Свързана е с една много болезнена раздяла, която преживях миналата година. Но тя всъщност носи позитивно послание:

" Всяка нощ идваш във съня ми да ми подскажеш, че си някъде там.

Трябва да отпратя болката и да отключа сърцето си за тебе знам...”

Обикновено всяка наша песен има история и послание. И смея да твърдя, че всяка една от тях е много интересна и завладяваща посвоему.

Юлия: На едно наше участие изпълнявахме "Не искам, не мога" и никога няма да забравя как едно момче и момиче дойдоха при нас, свалиха си пръстените от ръцете и ни ги подариха. Благодариха ни за прекрасната песен, която ги е събрала. И това ако не е истинска магия…

Даниела и Юлия от дует „Мания“ – очаквано добра комбинация

От къде черпите вдъхновение?

Дани: Най-вече от RnB изпълнители като Beyonce, Jennifer Hudson, Rhianna...

Юлия: А също бих допълнила и от красивата природа, от малките жестове и хубавите думи.

Освен юбилейния концерт, над какво ново работите, какви проекти нови ви предстоят?

Дани: През септември предстои да бъде издадена първата ми самостоятелна стихосбирка. Подготвяме през месец октомври да запишем и една нова, доста изненадваща песен. Предстоят ни и още много интересни събития през ноември и декември, но засега ще ги запазя в тайна.

Как ще се опишете една друга в три думи?

Дани: Юлето е много добра, сериозна и амбициозна

Юлия: Дани е едно непораснало дете, истински човек и много талантлива.

Не е тайна, че и двете имате отношение към аеробиката и изглеждате прекрасно. Все още ли така поддържате форма или имате нова спортна страст?

Дани: Да, аеробиката определено е нашата първа страст веднага след музиката. Аз лично съм си разработила специално за мен 30-минутна програма с упражнения, която практикувам всеки ден без пропуск.

Юлия: Влюбихме се в аеробиката, когато бяхме на 12 години, и все още това е спортът, който ни кара да се чувстваме добре.

Даниела и Юлия от дует „Мания“ – очаквано добра комбинация

Юлия, ти наскоро стана майка за втори път, как се чувстваш и как успяваш да съвместяваш работните ангажименти със семейството?

Юлия: Много съм щастлива и се чувствам прекрасно. Бързо се възстанових и се върнах на сцената едва 2 месеца след раждането на сина ми Александър. Благодарна съм на близките ми, които ми помагат, подкрепят и разбират. Винаги съм отделяла необходимото време за семейството и кариерата, и съм била на 100%. Успявам бързо да се мобилизирам, а и хубавите емоции и сцената ме зареждат с много енергия и позитивни емоции.

Даниела, създаването на семейство или кариерата е приоритет за теб на този етап? Със сигурност и доста мъже се питат дали е свободно сърцето ти в момента?

Дани: Вярвам в истинската любов, защото тя ми дава сила, че мога да постигна всичко, за което мечтая. Тя ме мотивира да "грабя" от живота с пълни шепи и да се наслаждавам на всеки един момент, да създавам музика, да пиша стихове, да правя всичко, което обичам. Любовта ме кара да се чувствам свободна и да летя.

Въпреки всичко това в момента поставям кариерата си на първо място. Но за мен най-важно в живота е да бъдеш с човека, когото обичаш, и който ти отвръща със същото. И когато и в добро и лошо сте рамо до рамо - заедно отстоявате трудностите и заедно се наслаждавате на красивите моменти. Любовта е моето вдъхновение!

А колкото до това дали е свободно сърцето ми в момента, ще споделя само, че продължавам да мечтая за човека от песента "Събуди ме"...

Автор: Калина Стоянова

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay