10 лесни начина да организирате дома си за есента

10 лесни начина да организирате дома си за есента
unsplash

Пролетта е за почистване. Есента е свързана с организиране. Защо? Тъй като дните стават по-къси и времето става все по-студено, вие ще прекарвате все повече време вкъщи. Има прости начини да организирате дома си и да създадете пространство, което е идеално за вашето семейство.

Преди палта, ботуши и шалове да започнат да се трупат до входа, време е да потърсите най-добрия начин да организирате дома си. Разбира се, това не означава, че трябва да правите всичко и да прекарвате безкрайни дни, опитвайки се да разберете как да направите място за стари и нови неща. Вижте тези прости съвети, които можете да включите в есенния си проект за организация на дома и бъдете на път да създадете своето уютно зимно убежище.

1. Реорганизирайте входното антре

С есента идват палтата и шаловете, пуловерите и ботушите. Време е да се уверите, че има място за всички тези неща във входното антре.

Използвайте кошници, за да държите по-малките предмети разделени и организирани. Ако имате място за пейка, можете да съхранявате кошниците под нея.

Куките са добро място за окачване на раници и бейзболни шапки след училище. 

Елегантната стойка за чадъри също би била добър избор.

Сложете постелка за калните ботуши, за да не намирате отпечатъци по пода.

Сложете кошница за чехли, така че всеки да не забравя да ги обуе, след като събуе обувките си.

2. Изградете своя семейна станция

Имате ли място, където слагате пощата, формулярите и цялата документация, която върви със семейството? Трапезарната маса ли е или кухненският остров?

Сега е страхотно време да създадете нова семейна станция със стелаж за документи или голям семеен календар за всички ежедневни подробности и срещи и място за маркиране на елементи от списъка за пазаруване и важни "задачи". Цялата тази информация и документация ще бъде на едно място и никога повече няма да се налага да я търсите.

3. Подредете гаража

Да, хубаво е да имате гараж за съхранение на всякакви неща, от градински инструменти до стари ботуши, но тряба да можете да вкарате и колата си там. При първия лед или снеговалеж ще бъдете благодарни, че не се налага да чистите лед и сняг един час преди работа.

Ключът към организирания гараж е да се използват пространствата, които не се използват, а именно пространството на стените. Инсталирането на висящи рафтове, куки и други начини да преместите предметите си от пода и по стените е идеално. 

Дори преди да започнете да поставяте всичките си артикули на новите си рафтове, прегледайте това, което имате, и разчистете нещата. Гаражът обикновено е едно от онези места, където отиват неизползваните вещи, но това е добър момент да решите дали наистина имате нужда от тях или не.

4. Редувайте сезонното облекло

Ако не сте правили това преди, поправете тази грешка. Създайте място за съхранение - независимо дали е в мазето или друга зона за съхранение - и го определете като алтернативно пространство за сезона.

Започнете да местите дрехи, обувки и аксесоари от пролетта и лятото в него, като същевременно поставяте есенните и зимните дрехи отпред и в центъра на гардеробите си за ежедневна употреба.

5. Прегледайте аптечката си

Прегледайте лекарствата, с които разполагате, изхвърлете тези с изтекъл срок на годност и се заредете с тези, които ви липсват. Все пак предстои сезонът на настинките и е добре да имате всичко необходимо вкъщи.

6. Прегледайте вашите декорации и опаковъчни материали

С есента идват няколко забавни празника, както и сезонът на опаковане на подаръци за всички ваши приятели и семейство. Реорганизирането както на вашите сезонни декорации, така и на аксесоарите ви за опаковане ще ги направи по-лесни за достъп, когато имате нужда от тях.

7. Поддържайте килера си чист, гответе на партиди и реорганизирайте фризера

Отделете време, за да пренаредите килера си, така че да е спретнат и организиран. По-хладното време също означава повече яхнии, гювечи и супи, продукти, които можете да приготвите предварително и да съхранявате във фризера си за лесна вечеря по-късно през сезона. 

8. Подредете шкафа си за спално бельо

По-хладното време през есента означава, че празниците са точно зад ъгъла. И ако планирате да имате гости или просто искате да сте подготвени за импровизиран гост за една нощ, тогава организирането на гардероба ви за спално бельо е най-добрият начин да организирате дома си.

9. Направете място за училище

Измежду произведенията на изкуството на вашето дете и количеството документи, които идват у дома с тях, добре е да имате пространство, където да съхранявате всички тези неща. Вероятно всеки ден децата ще донасят различни неща от училище и е добре да бъдат организирани и подредени.

10. Разпродайте излишните вещи

Във всеки дом има вещи, които не се използват, но са твърде запазени, за да бъдат изхвърлени. Продайте всички тези неща.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay